Kabelnoord voert netwerk-upgrade door in Kollum

18 februari 2015

Kollum wordt aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Wethouder Maasbommel van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland gaf gisteren het officiële startsein. Na Dokkum is Kollum de tweede plaats waar Kabelnoord haar netwerk van een upgrade voorziet.

Wethouder Maasbommel sluit eerste woning aan nieuw netwerk Kabelnoord

Wethouder Maasbommel controleert Kabelnoord producten via glasvezel: televisie, internet en bellen

Kabelnoord werkt in fases aan een upgrade van haar netwerk. In de eerste fase worden alle aansluitingen in de kernen waar Kabelnoord actief is vervangen door een aansluiting op glasvezel (FttH). Vorig jaar is deze fase gestart in Dokkum. Nu is Kollum dus aan de beurt. In latere fases worden mogelijk de kleinere kernen en percelen in het buitengebied op een verbeterd netwerk aangesloten.

Nieuwe klanten

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: “Als reactie op de zichtbare werkzaamheden en de Pop-up Store, die Kabelnoord in november in Kollum had, zijn veel Kollumers overgestapt naar Kabelnoord. Vaak zijn ze daardoor direct veel voordeliger uit. Sommigen wilden niet wachten op de glasvezel en zijn alvast overgestapt naar ons coax-netwerk. Nu zijn we met het graafwerk zover dat we de huizen echt kunnen gaan aansluiten.”

Aansluiting voor alle inwoners

Aannemer Fiber4All verzorgt in opdracht van Kabelnoord de aanleg van glasvezel in Kollum. Bewoners die geen klant zijn bij Kabelnoord krijgen ook een glasvezelaansluiting in hun woning, maar deze wordt niet geactiveerd. Ze blijven klant bij hun huidige provider en blijven gebruik maken van hun huidige aansluiting. Wanneer zij overstappen naar Kabelnoord wordt de glasvezelaansluiting pas geactiveerd en in gebruik genomen.