3 trends in uitgesteld kijken

25 november 2014

TV programma’s terug kijken kan op steeds meer manieren. Je kan programma’s opnemen op een settopbox met harde schijf, je kan uitzendingen terug kijken via digitale platforms zoals UPC’s Horizon en interactieve TV van Ziggo of je kan online terugkijken via de smart TV, tablet of andere devices. Kijkers maken er massaal gebruik van. Recente onderzoeken laten zien wat de 3 belangrijkste trends zijn in uitgesteld kijken. 

1: Groei voor digitale platforms, opnemen en iOS en Android

Hoewel lineair kijken populair blijft (175 minuten tegen 20 voor uitgesteld kijken) zit uitgesteld kijken sterk in de lift. Begin dit jaar bleek bijvoorbeeld dat het aantal opgevraagde video’s op de Uitzending Gemist-dienst van de NPO met 10 procent steeg ten opzichte van een jaar eerder. Uit data van SPOT blijkt dat het gebruik van de harde schijf in de settopbox ook toeneemt, evenals het bezit van dergelijke apparatuur. De digitale platforms van de kabelbedrijven groeien dan ook aan populariteit. Zo steeg het totaal aantal UPC klanten met een Horizon mediabox binnen een jaar van 200.00 naar 290.000 aan het einde van het derde kwartaal van 2014. De digitale platforms bieden zowel de mogelijkheid om programma’s op te nemen als om deze via ‘gemist’ diensten terug te kijken. Voor online video leidHorizon Go UPCen tablets en smartphones de dans. Uit onderzoek van Adobe blijkt dat voor het bekijken van online video iOS- en Android-devices veruit het meest worden gebruikt. Dat geldt ook voor het terugkijken van TV programma’s. Apps als HBO Go en Film1 Go zijn inmiddels op brede schaal beschikbaar, evenals gemist apps van andere omroepen. Ook Horizon Go ondersteunt online uitgesteld kijken. Waar tablets en smartphones bij uitstek worden gebruikt voor online video, daalt het aandeel van browsers op PC’s en laptops juist. Dat sluit goed aan bij eerdere berichten van SPOT over het gebruik van online video in Nederland.

2: Binnen een paar dagen terugkijken

Van uitstel komt geen afstel: wie een TV programma terugkijkt, wacht daarmee in de praktijk niet te lang. Uit Amerikaans onderzoek van comScore blijkt dat de meeste ‘timeshifters’ programma’s binnen drie dagen na de oorspronkelijke uitzending hebben teruggekeken. Programma’s ouder dan een week worden nauwelijks meer teruggekeken. Timeshifters noemt men daarom ook wel het +7 publiek: het aantal mensen dat een TV programma terugkijkt gedurende de eerste 7 dagen na uitzending. uitgesteld kijken binnen een week

3: Sociale mond-tot-mond reclame

Een ander onderzoek geeft inzicht in waarom kijkers programma’s snel terugkijken. Wie een serie volgt zal een aflevering natuurlijk willen terugkijken voordat de volgende aflevering wordt uitgezonden. Vooral social media speelt hierin een belangrijke rol. Dat Twitter de nieuwe watercooler cq het nieuwe koffieapparaat is wisten we natuurlijk al langer. Maar dat het sociale medium ook voor meer gebruik van uitzending gemist zorgt wordt nu bewezen door Nielsen. Nielsen onderzocht welke elementen het meest bijdragen aan de beslissing van een kijker om een bepaalde programma later in de week terug te kijken: de kijkcijfers, het tijdstip van uitzending, de lengte en het genre van de uitzending en het aantal tweets over een TV programma. Dat een programma met hoge lineaire-kijkcijfers ook relatief hoge uitgestelde kijkcijfers zal niemand verbazen. Maar Nielsen concludeert ook dat ‘social media activity around TV programming is playing a role in driving viewers to watch programming later in the week’. Hoe meer mensen over een programma twitteren, des te meer wordt dat programma teruggekeken door kijkers die de lineaire uitzending hebben gemist. Je wilt het programma waar je netwerk over praat natuurlijk niet missen!

Deze sociale mond-tot-mond-reclame rondom programma’s lijkt een TV programma dus te kunnen versterken. Adverteerders en marketeers zij zich daarvan natuurlijk ook bewust en dat is de reden dat SPOT tegenwoordig maandelijks een overzicht van de meest getwitterde TV programma’s publiceert.