Akamai: Nederland blijft in top landen met snel internet

25 maart 2015

Nederland handhaaft zich in de top van landen met snel breedband internet, zo blijkt uit cijfers van Akamai. Ons land staat wereldwijd op de 6e plek, met een gemiddelde snelheid van 14,2 Mbps. Meer dan de helft van de verbindingen vanuit Nederland met de Akamai servers is sneller dan 10 Mbps.

Akamai meet vaste verbindingen (DSL, FttH en kabel) van consumenten en bedrijven. Mobiele verbindingen worden buiten beschouwing gelaten. Nederland staat in de Akamai metingen wereldwijd op een 6e plaats.

snelste landen volgens Akamai

 

Meten van internetsnelheid door Akamai

Akamai meet structureel de gemiddelde verbindingssnelheid waarmee unieke IP adressen in een bepaald land verbinding maken met de Akamai servers. De statistieken van Akamai geven een goed beeld van de relatieve snelheid van het internet in verschillende landen, maar is niet direct een goede indicator voor de snelheid die een consument krijgt in relatie tot het abonnement dat hij heeft. Zelf zegt Akamai daar over ‘Ultimately, the speed an end user sees at any given point in time (…) will likely be somewhere between the average and average peak connection speeds but could be a bit faster or slower, depending on multiple factors.’ State of the Internet Report Q4 2014 by eprotalinski