Een derde van de Nederlanders gebruikt Video on Demand

4 september 2014

Een derde van de Nederlanders maakt gebruik van betaalde Video on Demand (VoD)-diensten van aanbieders zoals UPC, Ziggo en Netflix. Onder de 18- tot 35-jarigen is dat zelfs 45%. Dat blijkt uit de derde ‘Marktmonitor Video on Demand in Nederland’ die de Stichting Video on Demand vandaag uitbrengt in samenwerking met GfK.

78% van de Nederlanders die On Demand kijkt, kiest voor het zogenoemde pay per view. Daarbij rekenen zij de film of serie die zij op dat moment willen bekijken direct af.

TV en andere schermen

De TV is met 74% het populairst, maar VoD-kijkers gebruiken steeds vaker óók andere apparaten om On Demand te kijken. Vooral de tablet (20%) en smartphone (13%) hebben een sterke opmars ingezet. “Steeds meer VoD-gebruikers, kijken niet alleen wat zij willen, wanneer zij willen, maar doen dat bij voorkeur ook op de plek die zij willen”, aldus Sonja Wagenaar van de Stichting Video on Demand. “Dat de 5,2 miljoen Nederlanders die On Demand kijken, steeds vaker kiezen voor het apparaat dat hen op dat moment het beste uitkomt, onderstreept dat Video on Demand in Nederland is ingeburgerd.

Nieuwste films

De nieuwste films, net uit de bioscoop, zijn het meest in trek. In de Video on Demand top 10 van de eerste helft van het jaar, zien we bovendien maar liefst drie films van Nederlandse bodem.”
 Video on Demand in 2014Bron: Stichting Video on Demand