Nederlander vindt snelheid belangrijk aspect van internetverbinding

18 juli 2016

De snelheid van een internetverbinding is voor Nederlanders erg belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 1.000 Nederlanders. 45% van de Nederlanders ervaart nooit een trage internetverbinding.  Wanneer Nederlanders onverhoopt te maken krijgen met een trage verbinding ergert ruim driekwart zich daaraan. Naast het wegvallen van de verbinding zijn ook pop-ups en spam internet-ergernissen.

Mannen en vrouwen hebben een andere behoefte als het gaat over de snelheid van een internetverbinding. Mannen vinden het vooral belangrijk om een snelle verbinding te hebben als zij thuiswerken, terwijl vrouwen met name tijdens een ontspannen avondje online TV kijken vlot internet willen. Beide groepen vinden het overigens niet zo’n probleem als de verbinding tijdens het bijhouden van social media niet optimaal werkt. Het onderzoek van Multiscope werd verricht in opdracht van KPN-dochter Reggefiber. 

Snelheid vooral belangrijk bij streaming audio en video

Vooral voor het streamen van muziek of films en voor online TV en video’s kijken hebben de respondenten behoefte aan een snelle verbinding. Wanneer er sprake is van een verbinding die te wensen overlaat, doet bijna twee derde van de respondenten niets en wacht gewoon tot het probleem vanzelf is opgelost. 23 procent moppert op het betreffende apparaat. Anderen proberen de tijd te doden met het halen van eten of drinken (14%), een bezoek aan het toilet (10%) of het erbij pakken van een ander apparaat om het daarmee te proberen (11%).

internetergernissen