NLConnect is de vereniging van telecom- en kabelbedrijven

Nederland is qua telecom en media toonaangevend in Europa en de wereld. Het is de ambitie van NLConnect om deze voorsprong verder uit te bouwen door te investeren in connectiviteit: steeds snellere vaste en draadloze netwerken, maar ook mediadiensten om de kijker en luisteraar op de meest gebruiksvriendelijke wijze te voorzien van de beste content. NLConnect behartigt de belangen van telecom- en kabelbedrijven: telecom-netbeheerders, internetaanbieders, aanbieders van mobiele en vaste telefonie en aanbieders van tv pakketten. De vereniging bestaat al sinds 1974 en komt voort uit de samenwerking tussen verschillende kabelbedrijven. Met de nieuwe naam NLConnect kiest de vereniging sinds begin 2017 voor een techniekneutrale insteek. De leden van NLConnect bieden consumenten en bedrijven via hoogwaardige mobiele en vaste netwerken op basis van glasvezel toegang tot onder meer supersnel breedbandinternet, multiscreen digitale televisie, telefonie en WiFi.

 

Over ons

Mathieu Andriessen
Directeur

Mathieu (1976) is bestuurskundige met een achtergrond in politiek, bestuur en public affairs. Mathieu heeft brede kennis van de digitale samenleving en economie en is gespecialiseerd in mediabeleid, breedband en auteursrecht.

Wilma Koetje
Contentmanager

Wilma (1968) houdt zich als contentmanager voor de kleinere leden bezig met de contracten en contacten met radio- en televisiezenders. Wilma is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek en is bijna 20 jaar in de kabel- en telecombranche werkzaam. Haar specialiteit ligt op het vlak van content en auteursrecht.

Bestuur

Vicevoorzitter
Hans Burgs
Content & Community Manager RTV DELTA
Penningmeester/secretaris
Niek Geelhoed
Directeur Kabelnoord
Bestuurslid
Edo Kweldam
Managing director CAI Harderwijk