Over ons

 

NLconnect verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen en exploiteren alsmede bedrijven die diensten leveren over deze hoogwaardige digitale infrastructuur. We bevorderen innovatie, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in deze sector en behartigen de gedeelde belangen bij stakeholders. We willen dat elke Nederlander en elk Nederlands bedrijf en organisatie de beschikking krijgt over toekomstvast breedband. Hierbij speelt glasvezel als drager een centrale rol.

 

Bestuur en bureau

Gerlas van den Hoven
Voorzitter

Gerlas is CEO en medeoprichter van Genexis, een fabrikant van innovatieve glasvezel-apparatuur.

Dick Kroon
Penningmeester

Dick is directeur bij Hirschmann Multimedia, een internationale kennis- en handelsorganisatie voor communicatie- en industriële netwerken.

Edo Kweldam
Secretaris

Edo is managing director bij CAI Harderwijk, exploitant van het kabel- en glasvezelnetwerk in Harderwijk en Hierden.

Arjen Bakker
algemeen bestuurslid

Arjen is Head of Connectivity Services & Solutions bij VolkerWessels Telecom, een bedrijf dat breedbandnetwerken ontwerpt, bouwt en onderhoudt.

Michael Griffioen
Algemeen bestuurslid

Michael is CEO bij Open Dutch Fiber, een nieuwe aanbieder van glasvezelnetwerken voor bewoners in voornamelijk stedelijke gebieden.

Mathieu Andriessen
Directeur

Mathieu (1976) is bestuurskundige met een achtergrond in politiek, bestuur en public affairs. Mathieu heeft brede kennis van de digitale samenleving en economie en is gespecialiseerd in mediabeleid, breedband en auteursrecht.

Wilma Koetje
Contentmanager

Wilma (1968) houdt zich als contentmanager bezig met de contracten en contacten met radio- en televisiezenders. Zij verricht deze werkzaamheden voor een subgroep van de leden van de vereniging, die RTV- en videodiensten aanbieden. Wilma is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek en is bijna 20 jaar in de kabel- en telecombranche werkzaam. Haar specialiteit ligt op het vlak van content en auteursrecht.