De vereniging NLConnect heeft 15 leden,
die diensten leveren over hoogwaardige mobiele, glasvezel- of kabelnetwerken.

Onze leden

CAI Harderwijk is kabelexploitant in Harderwijk en Hierden met meer dan 15.000 abonnees, een lokale partij die zelfstandig is gebleven. Zij heeft een open marktmodel met meerdere serviceproviders voor breedband op het glasvezelnetwerk. In gemeente Harderwijk en in de buurgemeenten levert zij zakelijk glasvezel. CAI Harderwijk is een stichting zonder winstoogmerk.

DELTA is dé Zeeuwse leverancier van internet, televisie, telefonie en andere digitale diensten aan consumenten en ondernemers. Via zijn glasvezel- en coaxnetwerk brengt DELTA kijk- en luisterplezier in zo’n 155.000 Zeeuwse huiskamers. Onder de merknaam ZeelandNet levert DELTA het snelste en betrouwbaarste internet van Zeeland. Met partner T-Mobile biedt DELTA mobiele telefonie aan. Door continu te blijven investeren in zijn netwerk zorgt DELTA er voor dat zijn klanten nu en in de toekomst gebruik kunnen maken van de nieuwste digitale diensten. DELTA is eigendom van EQT Infrastructure.

De Centrale Antenne Inrichting van de gemeente Edam-Volendam zorgt ervoor dat inwoners van de plaatsen Edam en Volendam in de gemeente Edam-Volendam via de kabel een groot aantal televisie- en radiosignalen kunnen ontvangen. Het basispakket wordt technisch geleverd door Ziggo en ook voor extra tv pakketten, internet en telefoniediensten kunnen de abonnees terecht bij Ziggo.

InCompanyMedia is een zakelijke aanbieder van IPTV en andere streaming diensten via dataverbindingen. Het bedrijf levert hoogwaardige HD televisiekanalen via de al aanwezige internet-infrastructuur. InCompanyMedia levert IPTV aan zakelijke klanten zoals (zorg)instellingen, woningbouwcorporaties en bedrijven. Behalve televisie en radio levert InCompanyMedia ook additionele diensten als zorgondersteunende diensten via het TV toestel.

Jonaz is een provider uit Rotterdam die in 2014 is begonnen met het leveren van glasvezeldiensten. Jonaz biedt internet (500 Mbps), televisie en telefonie over het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Amersfoort, Leusden, Baarn en Soest.

Zo’n 25.000 huishoudens in het noordoosten van Fryslân zijn aangesloten op het glasvezel- en kabelnetwerk van Kabelnoord. Voor tv, internet en bellen kunnen de klanten bij Kabelnoord terecht en ook voor zakelijke klanten zijn er ruime mogelijkheden. Kabelnoord is een naamloze vennootschap, waarvan 5 Friese gemeenten aandeelhouder zijn. 

Het netwerk van Kabeltex werd begin jaren ’90 van de vorige eeuw aangelegd op het eiland Texel. Sinds 2004 is Kabeltex naast aanbieder van TV ook zelfstandig Internet Service Provider en aanbieder van telefonie. Kabeltex heeft gekozen voor het realiseren van Ethernet to the Home (EttH) aansluitingen en legt ook glasvezel aan tot in de woning.

Als een van de weinige gemeentes in Nederland beschikt Waalre over een eigen, onafhankelijk kabel- en glasvezelnetwerk. KT Waalre stelt dit netwerk als eigenaar en beheerder open voor verschillende dienstenleveranciers. Via glasvezel kunnen klanten kiezen voor de diensten van PLINQ, Ziggo, Solcon en Trined.

OpenFiber is een aanbieder van internet en HDTV binnen studentenhuisvesting en appartementencomplexen. Het bedrijf biedt aldaar Gigabit internet aan via het eigen glasvezelnetwerk. OpenFiber is ook actief als internetaanbieder op verschillende bedrijventerreinen.

PLINQ is als onafhankelijke serviceprovider actief in heel Nederland. Al ruim tien jaar levert PLINQ diensten als internet, telefonie en televisie aan zowel particulieren, bedrijven en instellingen. PLINQ levert internet op verschillende glasvezelnetwerken zoals die van KPN/Reggefiber, HSLNet, CAI Harderwijk en KT Waalre. Onder de merknaam Assendorp.tv verzorgt Compenz, het moederbedrijf van PLINQ, ook de doorgifte van de televisie- en radio-programma´s op het kabeltelevisienet in een groot deel van de Zwolse wijk Assendorp. Daarnaast is PLINQ actief betrokken bij verschillende lokale glasvezelinitiatieven in de buitengebieden.

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker is er voor en door de inwoners van Pijnacker en Delfgauw. Het kleine kabelbedrijf heeft geen winstoogmerk en biedt zelfstandig TV, internet en telefonie aan. In alle nieuwbouw en bij renovatieprojecten (zoals in 2016 in Pijnacker-Noord, maar ook een deel van Koningshof) legt SKP glasvezel aan.

Stichting Kabelnet Veendam is actief in de gemeente Veendam en heeft ongeveer 11.000 aansluitingen. SKV is zelfstandig aanbieder van RTV, internet en telefonie. In 2011 is SKV begonnen met het aanleggen van een FttH-netwerk naast het bestaande HFC-netwerk. Zeventig procent van de gemeente Veendam is inmiddels door SKV aangesloten op glasvezel.

Teleplaza is zakelijke aanbieder van glasvezelnetwerken binnen onder meer appartementencomplexen, zorgcomplexen, bedrijfsverzamelgebouwen en studentenhuisvesting. Ook is zij actief op bedrijventerreinen. Via glasvezel levert Teleplaza triple play diensten aan: super snel internet, IPTV en telefonie.

TriNed BV is gevestigd in Sint-Oedenrode, direct onder de rook van Eindhoven. Sinds 1999 levert TriNed internet en telefonie via ADSL. In 2008 werden deze diensten aangevuld met televisie en ook via glasvezel aangeboden. Zo is dit familiebedrijf één van de meest ervaren serviceproviders op glasvezel geworden. Dagelijks vertrouwen vele particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven op de diensten van TriNed.

Youfone is een kwalitatieve en onafhankelijke aanbieder van Sim only abonnementen voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Naast 3G mobiel internet van Youfone is het mogelijk om gebruik te maken van het 4G+ mobiel internet. Youfone maakt gebruik van het betrouwbare premium KPN netwerk.