De vereniging NLConnect heeft 11 leden,
die allen diensten leveren over hoogwaardige glasvezel- of kabelnetwerken.

Onze leden

DELTA brengt via de kabel kijk- en luisterplezier in zo’n 155.000 Zeeuwse huiskamers. Als onderdeel van de multi-utility company DELTA biedt de Business Unit Multi Media digitale diensten, waaronder radio- en tv-signalen, internet en telefonie. Onder de merknamen DELTA en ZeelandNet timmert de BU Multi Media aan de weg om consumenten en kleinzakelijke klanten van digitale services te voorzien.

Zo’n 25.000 huishoudens in het noordoosten van Fryslân zijn aangesloten op het glasvezel- en kabelnetwerk van Kabelnoord. Voor tv, internet en bellen kunnen de klanten bij Kabelnoord terecht en ook voor zakelijke klanten zijn er ruime mogelijkheden. Kabelnoord is een naamloze vennootschap, waarvan 5 Friese gemeenten aandeelhouder zijn. 

CAI Harderwijk is kabelexploitant in Harderwijk en Hierden met meer dan 15.000 abonnees, een lokale partij die zelfstandig is gebleven. Zij heeft een open marktmodel met meerdere serviceproviders voor breedband op het glasvezelnetwerk. In gemeente Harderwijk en in de buurgemeenten levert zij zakelijk glasvezel. CAI Harderwijk is een stichting zonder winstoogmerk.

Stichting Kabelnet Veendam is actief in de gemeente Veendam en heeft ongeveer 11.000 aansluitingen. SKV is zelfstandig aanbieder van RTV, internet en telefonie. In 2011 is SKV begonnen met het aanleggen van een FttH-netwerk naast het bestaande HFC-netwerk. Zeventig procent van de gemeente Veendam is inmiddels door SKV aangesloten op glasvezel.

De Centrale Antenne Inrichting van de gemeente Edam-Volendam zorgt ervoor dat inwoners van de plaatsen Edam en Volendam in de gemeente Edam-Volendam via de kabel een groot aantal televisie- en radiosignalen kunnen ontvangen. Het basispakket wordt technisch geleverd door Ziggo en ook voor extra tv pakketten, internet en telefoniediensten kunnen de abonnees terecht bij Ziggo.

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker is er voor en door de inwoners van Pijnacker en Delfgauw. Het kleine kabelbedrijf heeft geen winstoogmerk en biedt zelfstandig TV, internet en telefonie aan. In alle nieuwbouw en bij renovatieprojecten (zoals in 2016 in Pijnacker-Noord, maar ook een deel van Koningshof) legt SKP glasvezel aan.

PLINQ is als onafhankelijke serviceprovider actief in heel Nederland. Al ruim tien jaar levert PLINQ diensten als internet, telefonie en televisie aan zowel particulieren, bedrijven en instellingen. PLINQ levert internet op verschillende glasvezelnetwerken zoals die van KPN/Reggefiber, HSLNet, CAI Harderwijk en KT Waalre. Onder de merknaam Assendorp.tv verzorgt Compenz, het moederbedrijf van PLINQ, ook de doorgifte van de televisie- en radio-programma´s op het kabeltelevisienet in een groot deel van de Zwolse wijk Assendorp. Daarnaast is PLINQ actief betrokken bij verschillende lokale glasvezelinitiatieven in de buitengebieden.

Als een van de weinige gemeentes in Nederland beschikt Waalre over een eigen, onafhankelijk kabel- en glasvezelnetwerk. KT Waalre stelt dit netwerk als eigenaar en beheerder open voor verschillende dienstenleveranciers. Via glasvezel kunnen klanten kiezen voor de diensten van PLINQ, Ziggo, Solcon en Trined.

Het netwerk van Kabeltex werd begin jaren ’90 van de vorige eeuw aangelegd op het eiland Texel. Sinds 2004 is Kabeltex naast aanbieder van TV ook zelfstandig Internet Service Provider en aanbieder van telefonie. Kabeltex heeft gekozen voor het realiseren van Ethernet to the Home (EttH) aansluitingen en legt ook glasvezel aan tot in de woning.

InCompanyMedia is een zakelijke aanbieder van IPTV en andere streaming diensten via dataverbindingen. Het bedrijf levert hoogwaardige HD televisiekanalen via de al aanwezige internet-infrastructuur. InCompanyMedia levert IPTV aan zakelijke klanten zoals (zorg)instellingen, woningbouwcorporaties en bedrijven. Behalve televisie en radio levert InCompanyMedia ook additionele diensten als zorgondersteunende diensten via het TV toestel.

Jonaz is een provider uit Rotterdam die in 2014 is begonnen met het leveren van glasvezeldiensten. Jonaz biedt internet (500 Mbps), televisie en telefonie over het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Amersfoort, Leusden, Baarn en Soest.