De vereniging NLConnect heeft 23 leden,
die diensten leveren over hoogwaardige glasvezel-, kabel-, mobiele of draadloze netwerken of zulke netwerken aanleggen.

Onze leden

CAI Harderwijk is kabelexploitant in Harderwijk en Hierden met meer dan 15.000 aansluitingen. Het is een lokale partij die zelfstandig is gebleven. Zij heeft een open marktmodel met meerdere serviceproviders op het glasvezelnetwerk. In gemeente Harderwijk en in de buurgemeenten levert zij ook zakelijk glasvezel. CAI Harderwijk is een stichting zonder winstoogmerk.

CAIW heeft sinds de oprichting in 1981 het derde grootste telecomnetwerk voor vaste aansluitingen van Nederland gebouwd. Momenteel zijn er ruim 350.000 adressen aangesloten op het CAIW-communicatienetwerk en daar komen dagelijks nieuwe adressen bij. Bewoners en bedrijven in de buitengebieden van Nederland worden geholpen met toegang tot snel en stabiel glasvezelinternet. CAIW voert samen met haar partners (internetproviders en aannemers) de campagne Glasvezel Buitenaf om de aanleg van glasvezel te verwezenlijken. CAIW is als serviceaanbieder onder de naam Caiway actief in acht provincies en is de op een na grootste glasvezelprovider van Nederland voor de particuliere markt. Inmiddels maken ruim 200.000 klanten in heel Nederland gebruik van de Caiway-diensten.

Cambrium wil nieuwe techniek mogelijk maken voor alle huishoudens in Nederland. Het bedrijf levert internetdiensten in brede zin: verbindingen, ISP-diensten, telefonie, televisie en servicedesk gericht op consument en MKB. Onder het label Tweak biedt het bedrijf Gigabit internet over glasvezel in verschillende gemeenten en levert het internetdiensten via DSL. Met het label Sparql biedt Cambrium een uitgebreid zenderaanbod via glasvezel en DSL. Cambrium maakt ook internet- en televisiediensten mogelijk voor dealers via de netwerken van ondermeer Reggefiber, KPN, E-Fiber en Glasvezel de Wolden.

DELTA is dé Zeeuwse leverancier van internet, televisie, telefonie en andere digitale diensten aan consumenten en ondernemers. Via zijn glasvezel- en coaxnetwerk brengt DELTA kijk- en luisterplezier in zo’n 155.000 Zeeuwse huiskamers. Onder de merknaam ZeelandNet levert DELTA het snelste en betrouwbaarste internet van Zeeland. Met partner T-Mobile biedt DELTA mobiele telefonie aan. Door continu te blijven investeren in zijn netwerk zorgt DELTA er voor dat zijn klanten nu en in de toekomst gebruik kunnen maken van de nieuwste digitale diensten. DELTA is eigendom van EQT Infrastructure.

E-Fiber is een jonge en dynamische onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van glasvezelnetwerken. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op glasvezel en investeert daarom in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Het bedrijf is actief in heel Nederland en heeft als uitgangspunt dat alle adressen in een gemeente, zowel bedrijfspanden, sociaal maatschappelijke instellingen als woningen in kernen en het buitengebied, worden aangesloten op glasvezel. E-Fiber realiseert en exploiteert open netwerken waarover al verschillende providers hun diensten aan de eindgebruikers aanbieden.

De Centrale Antenne Inrichting van de gemeente Edam-Volendam zorgt ervoor dat inwoners van de plaatsen Edam en Volendam in de gemeente Edam-Volendam via de kabel een groot aantal televisie- en radiosignalen kunnen ontvangen. Het basispakket wordt technisch geleverd door Ziggo en ook voor extra tv pakketten, internet en telefoniediensten kunnen de abonnees terecht bij Ziggo.

Geuzenet levert vaste internetaansluitingen via de 4G mobiele netwerken in Nederland, ook op plaatsen waar snel internet via de telefoonlijn, kabel of glasvezel niet beschikbaar is. Hiermee is snel internet voor iedere ondernemer overal beschikbaar, zonder hoge investeringen of langdurige projecten.

Glasnet is de nieuwe triple play provider van Nederland. Onder de naam BlackGATE Telecom heeft het bedrijf jarenlange ervaring opgedaan op de zakelijke markt voor telecom. Die ervaring zet het bedrijf nu ook in voor consumenten. Via glasvezel biedt Glasnet een snelle internetverbinding met een persoonlijke twist. De klantbeleving staat centraal en dat merk je.

InCompanyMedia is een zakelijke aanbieder van IPTV en andere streaming diensten via dataverbindingen. Het bedrijf levert hoogwaardige HD televisiekanalen via de al aanwezige internet-infrastructuur. InCompanyMedia levert IPTV aan zakelijke klanten zoals (zorg)instellingen, woningbouwcorporaties en bedrijven. Behalve televisie en radio levert InCompanyMedia ook additionele diensten als zorgondersteunende diensten via het TV toestel.

Jonaz is een provider uit Rotterdam die in 2014 is begonnen met het leveren van glasvezeldiensten. Jonaz biedt internet (500 Mbps), televisie en telefonie over het glasvezelnetwerk van Reggefiber in de gemeenten Amersfoort, Almere, Leusden, Baarn en Soest.

Zo’n 25.000 huishoudens in het noordoosten van Fryslân zijn aangesloten op het glasvezel- en kabelnetwerk van Kabelnoord. Voor tv, internet en bellen kunnen de klanten bij Kabelnoord terecht en ook voor zakelijke klanten zijn er ruime mogelijkheden. Kabelnoord is een naamloze vennootschap, waarvan 5 Friese gemeenten aandeelhouder zijn. 

Het netwerk van Kabeltex werd begin jaren ’90 van de vorige eeuw aangelegd op het eiland Texel. Sinds 2004 is Kabeltex naast aanbieder van TV ook zelfstandig Internet Service Provider en aanbieder van telefonie. Kabeltex heeft gekozen voor het realiseren van Ethernet to the Home (EttH) aansluitingen en legt ook glasvezel aan tot in de woning.

Als een van de weinige gemeentes in Nederland beschikt Waalre over een eigen, onafhankelijk kabel- en glasvezelnetwerk. KT Waalre stelt dit netwerk als eigenaar en beheerder open voor verschillende dienstenleveranciers. Via glasvezel kunnen klanten kiezen voor de diensten van PLINQ, Ziggo, Solcon en Trined.

Matrix IT biedt een scala aan zakelijke ICT-diensten, van telefoon- tot clouddiensten, van internetverbindingen tot het installeren van hardware, van Managed Services tot netwerkbeheer. Het bedrijf beschikt over een eigen datacenter en biedt onder de merknaam XSyou tevens internet, bellen en televisie aan.

OpenFiber is een aanbieder van internet en HDTV binnen studentenhuisvesting en appartementencomplexen. Het bedrijf biedt aldaar Gigabit internet aan via het eigen glasvezelnetwerk. OpenFiber is ook actief als internetaanbieder op verschillende bedrijventerreinen.

Photonic Networks Infra legt glasvezelnetwerken aan op met name bedrijventerreinen, waarbij het streven is om alle bedrijven op een terrein aan te sluiten. Het bedrijf verzorgt ook de belichting van de glasvezelnetwerken. Daarbij is gekozen voor een open architectuur, waardoor meerdere providers hun services kunnen aanbieden. Photonic Networks is ook importeur van optische componenten en producten.’

PLINQ is als onafhankelijke serviceprovider actief in heel Nederland. Al ruim tien jaar levert PLINQ diensten als internet, telefonie en televisie aan zowel particulieren, bedrijven en instellingen. PLINQ levert internet op verschillende glasvezelnetwerken zoals die van KPN/Reggefiber, HSLNet, CAI Harderwijk en KT Waalre. Onder de merknaam Assendorp.tv verzorgt Compenz, het moederbedrijf van PLINQ, ook de doorgifte van de televisie- en radio-programma´s op het kabeltelevisienet in een groot deel van de Zwolse wijk Assendorp. Daarnaast is PLINQ actief betrokken bij verschillende lokale glasvezelinitiatieven in de buitengebieden.

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker is er voor en door de inwoners van Pijnacker en Delfgauw. Het kleine kabelbedrijf heeft geen winstoogmerk en biedt zelfstandig TV, internet en telefonie aan. In alle nieuwbouw en bij renovatieprojecten (zoals in 2016 in Pijnacker-Noord, maar ook een deel van Koningshof) legt SKP glasvezel aan.

Stichting Kabelnet Veendam is actief in de gemeente Veendam en heeft ongeveer 11.000 aansluitingen. SKV is zelfstandig aanbieder van RTV, internet en telefonie. In 2011 is SKV begonnen met het aanleggen van een FttH-netwerk naast het bestaande HFC-netwerk. Zeventig procent van de gemeente Veendam is inmiddels door SKV aangesloten op glasvezel.

Teleplaza is zakelijke aanbieder van glasvezelnetwerken binnen onder meer appartementencomplexen, zorgcomplexen, bedrijfsverzamelgebouwen en studentenhuisvesting. Ook is zij actief op bedrijventerreinen. Via glasvezel levert Teleplaza triple play diensten aan: super snel internet, IPTV en telefonie.

TriNed BV is gevestigd in Sint-Oedenrode, direct onder de rook van Eindhoven. Sinds 1999 levert TriNed internet en telefonie via ADSL. In 2008 werden deze diensten aangevuld met televisie en ook via glasvezel aangeboden. Zo is dit familiebedrijf één van de meest ervaren serviceproviders op glasvezel geworden. Dagelijks vertrouwen vele particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven op de diensten van TriNed.

Weserve is sinds 2003 actief als aanbieder van diverse internetdiensten. Het bedrijf beschikt over een eigen glasvezelnetwerk op diverse industrietreinen in Nederland en is aldaar aanbieder van zakelijk internet. Weserve beheert onder andere een eigen FttO netwerk in het Cogas gebied in Twente en is tevens actief als zakelijke provider op het FttH glasvezelnetwerk van Cogas en in de buitengebieden via de netwerken van onder meer CIF en Mabib. Met het merk Multifiber is het bedrijf ook actief op de consumentenmarkt. Naast accesprovider is het bedrijf cloud- en hostingprovider.

Youfone is een kwalitatieve en onafhankelijke aanbieder van Sim only abonnementen voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Naast 3G mobiel internet van Youfone is het mogelijk om gebruik te maken van het 4G+ mobiel internet. Sinds september 2017 biedt het bedrijf ook televisie aan, onder de naam YoufoneTV. YoufoneTV maakt gebruik van OTT-technologie (‘over the top’) en is beschikbaar voor alle apparaten. In plaats van een standaard vastgesteld zenderpakket werkt YoufoneTV met een basispakket, dat klanten maandelijks eenvoudig kunnen uitbreiden of inkrimpen met vijf, tien of meer zenders tegelijk. Youfone maakt gebruik van het betrouwbare premium KPN netwerk.