NLconnect is de vereniging van de breedbandindustrie

NLconnect verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen of exploiteren, die breedband-diensten leveren of die aan de keten toeleveren. De vereniging heeft ruim 80 leden.

 

Onze leden

A2B Internet is een Nederlandse onafhankelijke provider van zakelijk internet, connectiviteits- en datacenterdiensten. Businessclass internetverbindingen gemaakt voor gamers, gebruikt door ‘Digital First’ bedrijven. 

Als onafhankelijk aanbieder van connectiviteit levert AFIBER hoogwaardige netwerken voor zakelijke klanten en dienstverleners in de Benelux. Effectieve samenwerking en bundeling van krachten is noodzakelijk in deze markt om innovatie en onderlinge samenwerking naar een hoger niveau te brengen

Allinq verzorgt het complete traject rond de aanleg van complexe telecominfrastructuur. Met meerdere gespecialiseerde organisatieonderdelen en vele decennia ervaring is Allinq voor eigenaren van telecomnetwerken de partner voor het specificeren, ontwerpen, bouwen, beheren, onderhouden én ontmantelen van telecominfrastructuren. Allinq is onderdeel van de Allinq Group en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. Er werken circa 2.000 medewerkers voor de Allinq Group. Allinq is internationaal actief en heeft ook vestigingen in Duitsland en Denemarken.

Amadys is the market leader providing passive equipment solutions for the utilities sector: telecom, energy, water & gas. The Amadys group combines the strength, expertise, experience and product knowledge guaranteeing best in class solutions to its customers throughout all steps of the value chain. All materials – both above- and underground – that are needed to get a utility from the production unit to someone’s home or company are part of the Amadys product range. Our industry offer covers a wide range of products and services, including electro-technical products, explosion-proof materials and wholesale for the HVAC market. Amadys extends its services with tailor-made training and advice.

Attema is een ambitieuze ontwikkelaar en producent van innovatieve oplossingen. Deze zijn onder te verdelen naar de marktsegmenten installatie, bouw, infra (FttH) en special products. Door goed naar klanten te luisteren, weten de medewerkers van Attema als geen ander wat er binnen de markt speelt. Dat resulteert steeds weer in verrassende producten met een duidelijke toegevoegde waarde voor de klant. Dit gecombineerd met een efficiënte logistiek en een persoonlijke service vertaalt zich in een maximale klantentevredenheid. Achter Attema staat een sterk en gemotiveerd team van goed opgeleide professionals.
Mensen die elkaar stimuleren om hun grenzen te blijven verleggen en alle ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Attema: Vernieuwende ideeën voor ’n veranderende wereld.

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2019 met 810 medewerkers een omzet van 530 miljoen euro.

BAM Telecom bv behoort tot de top van de markt op het gebied van de aanleg van telecommunicatienetwerken. Het bedrijf biedt een compleet dienstenpakket dat de gehele keten bestrijkt, van ontwerp en detailengineering tot en met werkvoorbereiding, aanleg, projectmanagement, beheer en onderhoud. Alle benodigde disciplines en expertise heeft BAM Telecom in eigen beheer, waardoor zij snel kunnen schakelen en optimaal controle hebben op de processen. Jaarlijks legt het bedrijf honderden kilometers glasvezel-, coax- en kopernetwerken aan voor opdrachtgevers.

BNS Netstar ontwikkelt innovatieve netwerk- en connectiviteitsproducten voor wereldwijde Internet Service Providers, installateurs en enterprise AV distributeurs die eindgebruikers een betere ervaring geven. BNS Netstar heeft eigen merken zoals Niveo professional (netwerkapparatuur) en Lan-Do (kabels en accessoires) en completeert het portfolio met de distributie van wereldmerken als Icotera (modems), Amino (TV Boxen), CTS (media converters) en Grandstream (IP telefonie). Dochterbedrijf BNS Cosmos heeft ruim 20 jaar ervaring als gespecialiseerde fulfilment-partner van telecomproviders. Het hoofdkantoor van BNS is gevestigd in Vianen, Nederland maar de organisatie heeft ook vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Breedband Helmond is de lokale klantvriendelijke provider uit Helmond. Als onderdeel van e-Quest is het bedrijf begonnen met de uitrol van een eigen glasvezelnetwerk in Helmond, waarna Glasvezel Helmond is opgericht om de hele stad te verglazen. De provider om de hoek biedt een alternatief voor de landelijk acterende providers. Elke dag zet Breedband Helmond haar merkbelofte “Altijd dichtbij” kracht bij: voor en door Helmonders. 

Breedband Tilburg is specialist in hoogwaardige dark-fiber glasvezelverbindingen voor instellingen en bedrijven in de regio Tilburg. Het bedrijf beschikt in en om Tilburg over een glasvezelnetwerk van zo’n 300 kilometer. Met een snelle zakelijk glasvezelverbinding zorgt het bedrijf voor een optimale digitale infrastructuur voor veel bedrijven en instellingen in onder andere de zorg, wonen, onderwijs en overheid. Met de Tilburg Fiber Exchange (TiFX) beschikt het bedrijf ook over een open marktplaats voor breedbanddiensten en een koppeling met regionale en landelijke glasvezelnetwerken.

Breedbandwinkel.nl is sinds de start in 2003 uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vergelijkingssite op het gebied van internet, tv en bellen. Het bedrijf zet zich dagelijk in voor de best mogelijke breedbandaanbiedingen, en met succes: bijna een half miljoen huishoudens en kleinzakelijke klanten hebben via de vergelijker een keuze gemaakt uit het complete aanbod van de grootste Nederlandse providers. Consumenten en bedrijven die bestellen via Breedbandwinkel.nl profiteren niet alleen van de laagste prijsgarantie, maar ook van diverse voordelen zoals een gratis internetgarantie, de mogelijkheid om binnen één dag online te zijn en een gratis klantenservice. De postcodecheck, vergelijker en achterliggende systemen worden ondertussen ook door vele andere partijen gebruikt. Bekende vergelijkingssites, bespaar- en consumentenplatformen, maar ook telecomwinkels bij u om de hoek maken gebruik van de dienstverlening van Breedbandwinkel.nl

Cable Home heeft ruim 30 jaar markt- en productervaring en levert professionele producten en gereedschappen voor aanleg en onderhoud van coax- glasvezel- en ethernetnetwerken. Cable Home is selected partner van gevestigde fabrikanten zoals Jonard Tools, Technetix, Luster en Braun Telecom.

CAI Harderwijk is kabelexploitant in Harderwijk en Hierden met meer dan 15.000 aansluitingen.
Het is een lokale partij die zelfstandig is gebleven.
Zij heeft een open marktmodel met meerdere serviceproviders op het glasvezelnetwerk.
In gemeente Harderwijk en in de buurgemeenten levert zij ook zakelijk glasvezel.
CAI Harderwijk is een stichting zonder winstoogmerk.

Cambrium wil nieuwe techniek mogelijk maken voor alle huishoudens in Nederland. Het bedrijf levert internetdiensten in brede zin: verbindingen, ISP-diensten, telefonie, televisie en servicedesk gericht op consument en MKB. Onder het label Tweak biedt het bedrijf Gigabit internet over glasvezel in verschillende gemeenten en levert het internetdiensten via DSL. Cambrium maakt ook internetdiensten mogelijk voor dealers via de netwerken van ondermeer Reggefiber, KPN, E-Fiber en Glasvezel de Wolden.

Communicatie Infrastructuur Advies Groep CIAG combineert tientallen jaren ervaring in de telecomsector met deskundigheid. Dit heeft geresulteerd in een krachtig en innovatief bedrijf, dat al jaren een flinke groei doormaakt en er in slaagt haar marktpositie steeds verder te versterken. Voor klanten als Ziggo, KPN, Relined, Reggefiber en Enexis verzorgt CIAG B.V. het gehele traject van aanvraag tot oplevering: van het aanvragen van vergunningen, het verzorgen van de complete engineering en het graven van tracés tot het civiele en technisch uitvoerende gedeelte.

Circet Benelux, voormalig ESAS, werd opgericht in 2000 en is vandaag Europese marktleider op vlak van telecominfrastructuur diensten. De voorbije jaren heeft Circet Benelux zich enorm kunnen versterken met nieuwe competenties, platformen en sterke teams via een aantal acquisities. Zo werden de bedrijven Teletronika, BAM Infratechniek België, Lomitel, Spitters en recentelijk ook NKM overgenomen door Circet. Dit maakte de exponentiele groei mogelijk die het bedrijf heeft doorgemaakt in de Benelux.  Circet Benelux maakt deel uit van de Circet Group. De Circet Group is de belangrijkste leverancier van telecominfrastructuurdiensten in Europa. Onze groep is naast België, Nederland en Luxemburg gevestigd in Frankrijk, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Spanje, Marokko, Zwitserland, Griekenland en Roemenië. In 2020 behaalde onze groep een gezamenlijke omzet van meer dan 2 miljard euro met 10000 medewerkers verspreid over de verschillende landen. In de Benelux heeft Circet 25 filialen met 1500 medewerkers. De klanten van Circet zijn telecomoperatoren, fabrikanten van telecomapparatuur, infrastructuurbeheerders, energiebedrijven en lokale overheden. Circet, dat in de markt wordt erkend om zijn wendbaarheid en flexibiliteit, is een pionier op het gebied van turnkey projectbeheer en ondersteunt haar klanten bij de industrialisatie van hun processen.

Compose Network Connections biedt optimale maatwerkoplossingen op het gebied van databekabelingsvraagstukken en vervult hierbij een unieke rol als Full Service Provider. Het modulaire portfolio kenmerkt zich door een combinatie van ontwikkeling, productie, assemblage, logistiek en implementatie Dit maakt Compose een van de weinige totaalaanbieders op het gebied van databekabelingsvraagstukken.

DELTA Fiber Nederland is een Nederlands telecombedrijf. Het bedrijf heeft netwerken door heel Nederland en legt voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en buitengebieden. Net als voor de 550.000 woningen en bedrijven die al op het netwerk zijn aangesloten maakt het zo voor steeds meer mensen snel internet toegankelijk. DELTA en Caiway zijn de merken voor de levering van internet, televisie, telefonie en mobiele diensten. DELTA Fiber Nederland is eigendom van EQT en Stonepeak. De merken DELTA, Caiway, Glasvezel buitenaf en ZeelandNet behoren tot de onderneming. Bij het gezamenlijk bedrijf werken ongeveer 750 medewerkers.

Dirksen Opleidingen is gespecialiseerd in het verzorgen van informatica-, elektronica- en telecommunicatie-opleidingen van hoge kwaliteit. Als partner van diverse telecom-operators, leveranciers en aannemers, biedt Dirksen een breed scala van telecommunicatie-opleidingen aan, onder meer op het vlak van glasvezel techniek, koperinfra techniek, CAI-netwerken en mobile en wireless techniek.

Op basis van meer dan 20 jaar video domein expertise, stelt Divitel klanten in staat hun TV propositie op efficiënte wijze samen te stellen om de juiste klantbeleving te creëren, de klanttevredenheid te verhogen en  hun operationele kosten te verlagen. Op deze manier verhogen zij de kwaliteit van hun dienst en omzet door voortdurend te optimaliseren en commerciële kansen te creëren. Dit doet Divitel door onafhankelijke technologie, op maat gemaakte solutions en managed services.

Dura-Line, een toonaangevende wereldwijde fabrikant, transformeert de structuur van communicatie. Technologie, data en constante communicatie zijn meer verweven met ons dagelijks leven dan ooit tevoren. Dura-Line levert de essentiële infrastructuur – microduct, cable-protection en accessoires – om dit mogelijk te maken. Door  innovatieve productoplossingen en ongeëvenaard klantinzicht, creëert Dura-Line wat ons verbindt en bedient het een breed scala aan markten, waaronder telecommunicatie, bedrijfsnetwerken, energie en transport. Dura-Line maakt deel uit van Orbia, een gemeenschap van bedrijven die samenwerken om enkele van de meest complexe uitdagingen ter wereld aan te pakken, waaronder het verbeteren van de communicatie-infrastructuur. We zijn gebonden aan een gemeenschappelijk doel: het leven over de hele wereld op een duurzame manier, te bevorderen.

 

E-Fiber is een jonge en dynamische onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van glasvezelnetwerken. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op glasvezel en investeert daarom in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Het bedrijf is actief in heel Nederland en heeft als uitgangspunt dat alle adressen in een gemeente, zowel bedrijfspanden, sociaal maatschappelijke instellingen als woningen in kernen en het buitengebied, worden aangesloten op glasvezel. E-Fiber realiseert en exploiteert open netwerken waarover al verschillende providers hun diensten aan de eindgebruikers aanbieden.

Breedband Regio Eindhoven & Eindhoven Fiber Exchange is dé regionale connectiviteitspartner voor bedrijven en instellingen in de Brainport Regio. BRE-EFX is open, onpartijdig en onafhankelijk. Meer dan 15 jaar geleden zijn 21 maatschappelijke organisaties in Eindhoven gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk en glasvezelknooppunt, voor hen én andere bedrijven en instellingen in de regio en ver daarbuiten. BRE-EFX als connectiviteitspartner levert een (ethernet)glasvezelverbinding op een betrouwbaar glasvezelnetwerk met aansluiting op een uitgebreid glasvezelknooppunt voor connectiviteit met vele andere netwerken en naar andere datacenters. Met goede verbindingen op basis van betrouwbare carrier ethernet technologie en toegang tot een open en onafhankelijke marktplaats van dienstenleveranciers.

EK-Media B.V. biedt verschillende internetdiensten voor de zakelijke markt. Naast ISP-diensten zoals ADSL, VDSL, fiber-internet en IPTV biedt EK-Media ook verschillende telecomdiensten aan waaronder zakelijke VoIP-telefonie en een bulk SMS gateway.

Emtelle is sinds haar oprichting in 1980 de wereldwijde marktleider in kunststofbuizen voor de telecommunicatiesector en voor waterleidingen. Het bedrijf produceert onder meer ‘blown fibre’ producten als glasvezel-microducts en is wereldwijd actief in meer dan 50 markten.

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met een eigen glasvezelnetwerk en datacenters biedt Eurofiber bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Naast het uitgebreide glasvezelnetwerk in Nederland, België en Frankrijk en eigen datacenters in Nederland en Frankrijk biedt Eurofiber ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.Eurofiber heeft sinds 2000 ruim 36.000 kilometer glasvezel gerealiseerd en breidt dit wekelijks met gemiddeld 40 kilometer uit. Eurofiber-bedrijven exploiteren acht datacenters.

Eurotronic is een technische handelsonderneming met eigen technische dienst, gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf specialiseert zich al bijna 45 jaar in het leveren, installeren en onderhouden van de producten van een aantal wereldwijd gerenommeerde fabrikanten, waaronder Duraline HDPE beschermbuis & Minibuis voor glasvezelkabel en Fiber to the Home (FttH). Tegenwoordig meer specifiek een compleet programma Low Smoke Halogen Free (LSHF/LSZH) buisoplossingen en accessoires voor indoor toepassing. Ook kunt u bij Eurotronic terecht voor een brede range UPS systemen van Alpha Technologies, zowel AC als DC, indoor als outdoor en modulair. Het gekwalificeerde technische team kan de systemen desgewenst zelf installeren en onderhouden. Het doel van Eurotronic is het leveren van kwalitatief hoogstaande producten op basis van een gedegen know-how. Daarbij richten zij zich op advies, projectbegeleiding en het dragen van verantwoordelijkheid voor de geleverde producten en diensten.

FiberRevolution! is ontstaan vanuit het idee dat open en betaalbaar zakelijk glasvezel van levensbelang is voor de toekomst van de BV Nederland. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf vele zakelijk glasvezelnetwerken gerealiseerd. Inmiddels zijn meer dan 1.500 bedrijven en instellingen actief op deze onafhankelijke en open netwerken.
De aanpak van FiberRevolution! is simpel en doeltreffend: zij zorgen ervoor dat in gebieden waar de bestaande marktpartijen “verzaken” of alleen “de krenten uit de pap halen” betaalbaar glasvezel mogelijk wordt. Door samenwerking met het lokale ondernemerscollectief en/of de gemeente wordt op het gehele bedrijventerrein een stratendekkend netwerk gerealiseerd met transparante spelregels: een open netwerk waar elke aanbieder van ICT diensten welkom is.

Freedom Internet biedt internetdiensten in heel Nederland. Freedom is onafhankelijk en kan haar diensten leveren over alle beschikbare DSL en glasvezelnetwerken. Opgericht in 2019 door oud XS4ALL-medewerkers, combineert Freedom haar technische expertise met een ethische kijk op privacy. De medewerkers van Freedom maken zich sterk voor een vrij, open en toegankelijk internet.

 

De Centrale Antenne Inrichting van de gemeente Edam-Volendam zorgt ervoor dat inwoners van de plaatsen Edam en Volendam in de gemeente Edam-Volendam via de kabel een groot aantal televisie- en radiosignalen kunnen ontvangen. Het basispakket wordt technisch geleverd door Ziggo en ook voor extra tv pakketten, internet en telefoniediensten kunnen de abonnees terecht bij Ziggo.

De gemeente Eindhoven is al jaren een voorloper op het gebied van digitalisering en connectiviteit. Eindhoven heeft lange traditie van inzet op het gebied van breedband, die begon rond het jaar 2000 met het Kenniswijk-experiment en inmiddels heeft geleid tot een uitstekende ICT-infrastructuur in de gemeente. De gemeente is de grootste aandeelhouder van Breedband Regio Eindhoven BV en werkt actief aan het ‘Smart Society’ concept, waarin innovatieve technologieën echt bijdragen aan de leefbaarheid van de stad voor burgers, bedrijven en bezoekers.

Genexis is de Europese marktleider in het ontwikkelen en leveren van fiber-to-the-home (FTTH) in-home apparatuur, zoals modems. Exploitanten, serviceproviders, installateurs en eindgebruikers vertrouwen op de creatieve oplossingen van Genexis om aan hun FttH-behoeften te voldoen. En met goede redenen: vormgeving en bruikbaarheid zijn leidende principes bij de ontwikkeling van producten van Genexis: ze zijn flexibel en aanpasbaar, kosteneffectief, innovatief, betrouwbaar en eenvoudig te installeren. 

GeoStruct is gespecialiseerd in netwerkontwerp- en onderhoudssoftware, waarmee bijna elk bestaand of toekomstig netwerk kan worden geconfigureerd. Het bedrijf biedt network design, financial management and system implementation oplossingen voor glasvezel (FttX), coax, elektriciteit, gas en water, of een combinatie van netwerken.

Geuzenet levert vaste internetaansluitingen via de 4G mobiele netwerken in Nederland, ook op plaatsen waar snel internet via de telefoonlijn, kabel of glasvezel niet beschikbaar is. Hiermee is snel internet voor iedere ondernemer overal beschikbaar, zonder hoge investeringen of langdurige projecten.

GlasDraad is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. GlasDraad wordt gesteund door de beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC en heeft volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland. Daarbij richt GlasDraad zich exclusief op gebieden waar geen coax-netwerk ligt, de zogenoemde ‘witte gebieden’. Hier zijn de internetsnelheden voor privé en zakelijk gebruik via ADSL of schotelontvangst zeer beperkt en zijn deze ook zeer moeilijk te verbeteren. Glasvezelnetwerken die worden ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing.

Glasnet is de nieuwe triple play provider van Nederland. Onder de naam BlackGATE Telecom heeft het bedrijf jarenlange ervaring opgedaan op de zakelijke markt voor telecom. Die ervaring zet het bedrijf nu ook in voor consumenten. Via glasvezel biedt Glasnet een snelle internetverbinding met een persoonlijke twist. De klantbeleving staat centraal en dat merk je.

Glaspoort is een netwerkbedrijf dat glasvezelaansluitingen aanlegt en beheert. APG (de pensioenuitvoerder van ABP) en KPN zijn de drijvende krachten achter Glaspoort. Deze twee oer-Hollandse bedrijven investeren samen in de aanleg van glasvezel om zo de uitrol te versnellen. Glaspoort’s missie is om ruim 1,2 miljoen bewoners en bedrijven in Nederland veel eerder te voorzien van supersnel internet: glasvezel voor iedereen!

Greenet is sinds 2014 actief als aanbieder van draadloze en vaste breedbanddiensten. Greenet biedt onder eigen naam diensten aan in onder meer het buitengebied van Flevoland en Limburg en samen met DELTA Fiber Nederland in het buitengebied van Zeeland. Greenet is een van de grootste vergunninghouders van 3,5 GHz spectrum. Met GNConnect levert het bedrijf mobiele maatwerkoplossingen aan op de locatie van de klant als alternatief voor of in aanvulling op de reguliere vaste en mobiele aanbieders.

H2B is een onderneming die gespecialiseerd is in het bouwen van IT-infrastructuren, van klein/eenvoudig tot uitzonderlijk groot/complex. H2B zorgt ervoor dat de IT-vraagstukken van de klanten efficiënt, kosteneffectief, vakkundig en met passie wordt ingevuld.

Hirschmann Multimedia bedient in Europa de consumentenmarkt, business-to-businessmarkt, overheden en service providers van hoogwaardige communicatietechnologie. Het bedrijf biedt slimme multimedia oplossingen voor thuis, voor de coaxinstallatie en datanetwerk, of het signaal via de satelliet. Hirschmann Multimedia ontwerpt, ontwikkelt, produceert en implementeert innovatieve technologische producten, bedient zorginstellingen, ziekenhuizen, hotels en recreatieparken met servicegerichte TV, Internet, Telefonie en Domotica oplossingen en realiseert projecten voor op IP gebaseerde (W)LAN-oplossingen binnen industriële en infrastructurele omgevingen.

Huawei is een toonaangevende wereldwijde leverancier van infrastructuur voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) en slimme apparaten. Met geïntegreerde oplossingen in vier sleuteldomeinen – telecomnetwerken, IT, slimme apparaten en cloud-diensten – streeft het bedrijf ernaar om digitale oplossingen naar elke persoon, woning en organisatie te brengen voor een volledig verbonden, intelligente wereld. Het bedrijf is wereldwijd en ook in Nederland marktleider in PON-technologie.

InCompanyMedia is een zakelijke aanbieder van IPTV en andere streaming diensten via dataverbindingen. Het bedrijf levert hoogwaardige HD televisiekanalen via de al aanwezige internet-infrastructuur. InCompanyMedia levert IPTV aan zakelijke klanten zoals (zorg)instellingen, woningbouwcorporaties en bedrijven. Behalve televisie en radio levert InCompanyMedia ook additionele diensten als zorgondersteunende diensten via het TV toestel.

IP Visie is specialist op het gebied van verbindingen. Verbindingen met het internet, nevenvestigingen, datacenters en de Cloud. Ons netwerk is gekoppeld met de netwerken van alle belangrijke carriers, zoals KPN, Eurofiber, Ziggo, Tele2, NDIX en tal van regionale glasvezel-aanbieders. IP Visie is door haar rol van specialist uitgegroeid tot een belangrijke partij op het gebied van glasvezel en snelle internet-verbindingen in Nederland.

Jonaz is een provider uit Rotterdam die in 2014 is begonnen met het leveren van glasvezeldiensten. Jonaz biedt Gigabit internet, televisie en telefonie over het glasvezelnetwerk van Reggefiber in de gemeenten Amersfoort, Almere, Leusden, Baarn en Soest.

Zo’n 25.000 huishoudens in het noordoosten van Fryslân zijn aangesloten op het glasvezel- en kabelnetwerk van Kabelnoord. Voor tv, internet en bellen kunnen de klanten bij Kabelnoord terecht en ook voor zakelijke klanten zijn er ruime mogelijkheden. Kabelnoord is een naamloze vennootschap, waarvan 5 Friese gemeenten aandeelhouder zijn. 

Het netwerk van Kabeltex werd begin jaren ’90 van de vorige eeuw aangelegd op het eiland Texel. Sinds 2004 is Kabeltex naast aanbieder van TV ook zelfstandig Internet Service Provider en aanbieder van telefonie. Kabeltex heeft gekozen voor het realiseren van Ethernet to the Home (EttH) aansluitingen en legt ook glasvezel aan tot in de woning.

Klict is sinds lange tijd een toonaangevende opleider en adviseur in de werkvelden Domotica, ICT, infra, veiligheid, arbo en normeringen. Binnen deze werkvelden is de techniek steeds in beweging en is een gedegen “up to date” kennis van techniek en toepassingen noodzakelijk. Het bedrijf beschikt over moderne practica actuele gereedschappen, apparatuur en meetinstrumenten en niet te vergeten middelen en producten die in de nieuwste netwerken worden ingezet. Vrijwel iedere vraag met betrekking tot toe te passen materialen, gereedschappen of instrumenten kan door Klict ingevuld worden. Veel cursussen van Klict kunnen verzorgd worden op locatie in een mobiele opleidingsunit.

Matrix IT biedt een scala aan zakelijke ICT-diensten, van telefoon- tot clouddiensten, van internetverbindingen tot het installeren van hardware, van Managed Services tot netwerkbeheer. Het bedrijf beschikt over een eigen datacenter en biedt onder de merknaam XSyou tevens internet, bellen en televisie aan.

De perfecte setup voor dataopslag en -verbinding. Die ontwerpt en realiseert Maunt dagelijks op maat. Telecombedrijven en datacenters voorzien zij van state-of-the-art componenten, om samen hun business te versnellen. Van cloud tot colocation en van zendmast tot glasvezelnetwerk, is Maunt preferred supporter.

NDIX is een open operator voor glasvezelnetwerken en verbindt bedrijven, instellingen, bedrijventerreinen, en datacenters met elkaar. Een aansluiting op NDIX biedt de klanten toegang tot meer dan 100 aanbieders met een breed scala aan zakelijke ICT-diensten, van internet, televisie, telefonie en pinnen, via cloud-, Saas-, beheers- en beveiligingsdienstendiensten, tot zeer specifieke diensten voor bijvoorbeeld gemeentes, zorg- en onderwijsinstellingen. NDIX optimaliseert de businesscase van glasvezelinvesteringen, door een maximaal gebruik daarvan te bewerkstelligen. Voor aanbieders van ICT-diensten biedt NDIX toegang tot veel verschillende glasvezelnetwerken, waardoor zij een zeer groot aantal klanten in Nederland en Duitsland op eenvoudige en uniforme wijze kunnen bereiken via 1 aansluiting op NDIX.

Netways Europe is importeur en value added distributeur van actieve en passieve optische apparatuur. Het bedrijf heeft in meer dan 20 jaar een diepgaande kennis van netwerkinfrastructuren opgebouwd met een sterke focus op glasvezelcommunicatie. Naast levering en advies is het bedrijf kennispartner voor architectuur en biedt Netways Europe ondersteuning bij implementatie en support.

One Squad ICT Group – met vestigingen in Roermond (Nederland) en Selfkant (Duitsland) -ontwikkelt al ruim 15 jaar “out-of-the-box” ICT oplossingen voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf ondersteunt en diagnostiseert voor ondermeer Deutsche Glasfaser de infrastructuur en netwerkstabiliteit. Naast dienstverlening in Diagnostics, Quality Control, Network engineering en FTTH Field Support biedt One Squad 2de en 3de lijns Call Center support en NOC diensten aan opdrachtgever en eindgebruikers voor Telecom en ISP. One Squad’s visie is het verlenen van klantgerichte dienstverlening voor een langdurige duurzame klantenbinding met opdrachtgevers voor de IT van vandaag en de innovatie van morgen.

Open Dutch Fiber bouwt en beheert open glasvezelnetwerken en richt zich met name op stedelijke gebieden waar nog geen glasvezel ligt. ODF heeft zich ten doel gesteld 1 miljoen huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting in 2026.

OpenFiber is een aanbieder van internet en HDTV binnen studentenhuisvesting en appartementencomplexen. Het bedrijf biedt aldaar Gigabit internet aan via het eigen glasvezelnetwerk. OpenFiber is ook actief als internetaanbieder op verschillende bedrijventerreinen.

PLINQ is als onafhankelijke serviceprovider actief in heel Nederland. Al ruim tien jaar levert PLINQ diensten als internet, telefonie en televisie aan zowel particulieren, bedrijven en instellingen. PLINQ levert internet op verschillende glasvezelnetwerken zoals die van KPN/Reggefiber, HSLNet, CAI Harderwijk en KT Waalre. Onder de merknaam Assendorp.tv verzorgt Compenz, het moederbedrijf van PLINQ, ook de doorgifte van de televisie- en radio-programma´s op het kabeltelevisienet in een groot deel van de Zwolse wijk Assendorp. Daarnaast is PLINQ actief betrokken bij verschillende lokale glasvezelinitiatieven in de buitengebieden.

Prysmian Group – genoteerd aan de Milan Stock Exchange en Blue Chip index – is marktleider op het gebied van hightech-kabels en systemen voor energie en telecommunicatie, met een totale omzet van circa € 7,5 miljard (2016). Prysmian Group is wereldwijd actief met dochterondernemingen in 50 landen met 21.000 medewerkers in totaal 82 fabrieken en wereldwijd 17 R&D-centra. Met producten zoals kabels en accessoires richt het merk Prysmian zich op systemen voor elektrische distributie- en transmissienetwerken inclusief installatie en onderhoud. Het merk Draka biedt kabels voor de installerende markt in de Utiliteit Woningbouw & Industrie, Infra- en Marine, Oil & Gas sectoren. Naast voedingskabels levert Draka ook kabels en kabelsystemen voor datanetwerken en telecominfrastructuur zoals Fiber-to-the-Home.

Radius Systems is een fabrikant van polyethyleen (PE) en uPVC buisleidingsystemen die zich sinds 1969 richt op de markten voor infrastructuur, bouw en utiliteit. Het bedrijf levert wereldwijd producten, in meer dan 100 landen. Aan telecomoperators, -integrators en -installateurs levert Radius Systems HDPE en uPVC ducts, FttX microtubing systemen en modulaire ondergrondse access chambers. Radius Systems heeft drie productiefaciliteiten in de UK en meer dan 370 medewerkers.

Rodin Group staat voor voor veilig, betrouwbaar en snel internet, overal en altijd. Rodin legt een groeiende netwerkinfrastructuur aan in (Noord-) Nederland, in stad, dorpskern of buitengebied. Tevens onderhoudt Rodin deze infrastructuur. Klanten kunnen gebruik maken van de diensten van een groeiend aanbod van Internet Service Providers. Met het merk ViberQ beoogt het bedrijf de hele provincie Groningen en daarna heel Nederland aan te sluiten glasvezel. Vanuit het project Snel Internet Groningen sluit Rodin ook buitengebieden aan op snel internet, via een een combinatie van glasvezel en radioverbindingen.

 

Siers Telecom is al meerdere jaren actief in de glasvezelnetten, van FttH tot Fttx. Het bedrijf heeft niet alleen kennis van aanleg en montage, maar ook van de ontwikkeling van concepten en installaties. In 2001 ontwikkelde Siers het allereerste FttH-glasvezelnetwerk van Nederland en sindsdien verzorgt het bedrijf een totaalpakket. Siers is thuis in de laatste technologieën, de monteurs zijn breed opgeleid tot specialisten op het gebied van telecommunicatie via koper, coax of glas. Om opdrachtgevers te ontzorgen, vervult Siers steeds meer de rol van ketenregisseur.

Bij Simply.TV is het ons doel om tv-operators te helpen hun gebruikersinterfaces om te vormen tot een optimaal platform voor het ontdekken van content door de consument. Wij doen dit door metadata voor lineaire tv-kanalen en OTT-streamingdiensten te leveren op basis van een unieke ID-structuur die gekoppeld is aan onze sport-, kinder- en beroemdheden universums. Hierdoor kan de consument bijvoorbeeld binnen de omgeving van de tv-provider alle content vinden van zijn favoriete acteur, regisseur, superheld, voetbalclub, etc. Daarnaast leveren wij ook een eigen data set met trefwoorden die de content nog dieper verbindt zodat een tv-provider ook eenvoudig de juiste content suggesties kan doen aan een klant.

Glasvezel is de ader van onze digitale toekomst. Razendsnel internetten, cloud computing, 3D-TV… de mogelijkheden groeien met de dag. Net als het glasvezelnetwerk zelf. Tientallen miljoenen kilometers kabel liggen al ondergronds. Dit roept natuurlijk vragen op. Wie ligt waar, waar zit de storing of waar zijn nieuwe aansluitingen mogelijk? Om dit immense netwerk beheersbaar te houden is een perfecte registratie cruciaal. En dàt is de missie van Speer IT. Speer IT biedt hoogwaardige glasvezelregistratie-systemen. De producten van Speer IT zijn zeer eenvoudig in gebruik en flexibel van opzet. 

Van FttH-glasvezel tot zendmasten in mobiele netwerken: SPIE verzorgt ontwerp, aanleg en beheer van nieuwe netwerken en reconstructies van een bestaande infrastructuur.

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top drie van technische dienstverleners in Nederland.

Stantec levert, met ruim 22000 medewerkers op 400 locaties verdeeld over 6 continenten, wereldwijd duurzame oplossingen voor uitdagingen binnen onze leefomgeving. Stantec in Nederland biedt ingenieursdiensten en projectmanagement gericht op milieu, bodem, afval, infrastructuur en veiligheid. Het bedrijf heeft een toonaangevende reputatie op het gebied van de voorbereiding van graafwerkzaamheden, waarbij zij haar klanten bedient met informatie over de ondergrond (zoals bodemverontreiniging, ligging van boomwortels, explosieven, etc.).

Stichting Kabelnet Veendam is actief in de gemeente Veendam en heeft ongeveer 11.000 aansluitingen.
SKV is zelfstandig aanbieder van RTV, internet en telefonie. In 2011 is SKV begonnen met het aanleggen van een FttH-netwerk naast het bestaande HFC-netwerk. Zeventig procent van de gemeente Veendam is inmiddels door SKV aangesloten op glasvezel.

Stichting Kabeltelevisie Pijnacker is er voor en door de inwoners van Pijnacker en Delfgauw. Het kleine kabelbedrijf heeft geen winstoogmerk en biedt zelfstandig TV, internet en telefonie aan. In alle nieuwbouw en bij renovatieprojecten (zoals in 2016 in Pijnacker-Noord, maar ook een deel van Koningshof) legt SKP glasvezel aan.

Stratix BV is als onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in communicatie-infrastructuren en diensten. Het bureau richt zich op sectoren waar ICT-netwerken een voorname rol spelen: telecommunicatie en media, maar ook energie, wetenschappelijk onderzoek en vastgoed. Binnen deze segmenten ondersteunt Stratix uiteenlopende opdrachtgevers bij tactische en strategische vraagstukken, zowel overheidsorganisaties, aanbieders, gebruikers, investeerders als belangenorganisaties.

Technical Valley biedt advies en implementatie van oplossingen in de Nederlandse infrastructuur binnen de sectoren energie, rail, verkeerstechniek, telecom, metaal en procestechniek. Specialisten van het bedrijf zijn al jaren actief in de markt van de uitrol van glasvezel (FttH, Fttx). Technical Valley ondersteunt netwerkeigenaren, investeerders, operators, overheden en aannemers bij het zo effectief, snel en kostenefficiënt mogelijk aanleggen, onderhouden en aanpassen van deze infrastructuur. Door het beheersen van deze vaak complexe technische projecten waarborgt Technical Valley financieel resultaat, de integrale beheersing en de voorspelbaarheid van projecten.

Teleplaza realiseert en beheert ICT-infrastructuren voor woningcorporaties, verenigingen van eigenaren, projectontwikkelaars, gemeenten en het midden- en kleinbedrijf met als doelstelling het verduurzamen van de gebouwen met zowel een economisch als maatschappelijk rendement. Teleplaza biedt een toekomstbestendige infrastructuur en service, waardoor eigenaren er zelf geen omkijken meer naar hebben. Teleplaza heeft vergaande kennis van en ervaring in open glasvezelnetwerken, exploitatie van triple play diensten en het transport van alle IP-ethernetdiensten, zoals zorgdiensten, smart metering, intercom en beveiliging. Het bedrijf levert onder eigen naam op een groot aantal glasvezelnetwerken door heel Nederland internet, televisie en telefonie. Met de merken Fiber Nederland, Hollands Glas en Stipte levert dochteronderneming XS Provider door heel Nederland supersnel internet aan consumenten. Teleplaza is ruim 20 jaar actief met telecommunicatiediensten en beschikt over een eigen technische afdeling en verkoopkantoor met service-desk in Almere. Het is een puur Nederlands bedrijf, dat niet afhankelijk is van buitenlandse investeerders.

Teleste werd in 1954 opgericht in Finland en is actief in meer dan 30 landen, waaronder de Benelux. Het bedrijf biedt producten en oplossingen voor breedband- en videodistributie netwerken en videobeveiligingstoepassingen. Teleste heeft een uitgebreide dienstverlening op het gebied van netwerkontwerp, -constructie en -onderhoud. 

TKF Telecom Services is een full-service systemintegrator van passieve en actieve oplossingen voor glasvezelnetwerken. Met innovatieve concepten en oplossingen bedient het bedrijf service providers, netwerkoperators en nutsbedrijven. TKF Telecom Services is een sterke partner voor de realisatie van glasvezelnetwerken, van ontwerp tot implementatie, inclusief onderhoud en ondersteuning.

T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, is een van de grootste aanbieders van telecom: mobiel en vast internet, interactieve TV en vast bellen. Voor consumenten én ondernemend Nederland. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile, Ben en Tele2. Het bedrijf biedt in 2020 als eerste landelijk 5G en streeft ernaar de komende jaren vele honderdduizenden adressen te voorzien van glasvezeldiensten.

TReNT Glasvezel is sinds 1999 leverancier van dark fiber glasvezelverbindingen en beschikt inmiddels over een eigen fijnmazig glasvezelnetwerk van ruim 2.000 kilometer in Oost-Nederland. Met dit netwerk biedt TReNT bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste, veilige en open infrastructuur. TReNT gelooft in keuzevrijheid. Zo kunnen klanten van het bedrijf zelf kiezen van welke diensten en dienstenaanbieders ze gebruikmaken. Tevens biedt een dark fiber glasvezelverbinding onbeperkte bandbreedte die volledig naar eigen wens ingericht kan worden. Het bedrijf is begin 2020 overgenomen door Alliander en heeft daardoor ook de beschikking gekregen over een netwerk in Flevoland, Friesland en Noord-Holland.

TriNed BV is gevestigd in Sint-Oedenrode, direct onder de rook van Eindhoven. Sinds 1999 levert TriNed internet en telefonie via ADSL. In 2008 werden deze diensten aangevuld met televisie en ook via glasvezel aangeboden. Zo is dit familiebedrijf één van de meest ervaren serviceproviders op glasvezel geworden. Dagelijks vertrouwen vele particulieren, overheidsinstellingen en bedrijven op de diensten van TriNed.

Van Gelder Telecom ontwikkelt, bouwt en onderhoudt op glasvezel gebaseerde, data- en telecommunicatienetwerken in Nederland en Duitsland. Met een hoge automatiseringsgraad en digitalisering en geavanceerde technologie neemt Van Gelder Telecom opdrachtgevers alle zorgen uit handen, van eerste concept (business case), via financiering, ontwerp en werkvoorbereiding naar de feitelijke aanleg en het daaruit volgende beheer en onderhoud. In veel projecten werkt het bedrijf integraal en multidisciplinair samen met één of andere Van Gelder bedrijven, zoals Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Van Gelder Rail, Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken en Van Gelder Verkeerstechniek. Van Gelder Telecom onderhoudt naast glasvezelnetten ook traditionele kopernetwerken en zorgt desgewenst samen met netwerkeigenaren voor migratiescenario’s naar nieuwe infrastructuren en het beschikbaar houden van specifieke diensten.

VIB Netwerken is een full-service telecom installatiebedrijf complete kabeltelevisie-, data en telecommunicatienetwerken, camera-, zorgcommunicatiesystemen en brandmeldinstallaties ontwerpt en realiseert. Het bedrijf specialist in coax- en glasvezelnetwerken. VIB Netwerken verzorgt het onderhoud van de netwerken, ontvangststations, datacenters, versterkersystemen en technische installaties zoals cameranetwerken, zorgcommunicatiesystemen en brandmeldinstallaties. Een helpdesk en een professionele 24-uurs storingsdienst maken het dienstenpakket compleet. 
VIB Netwerken opereert in Noord- en Midden Nederland, voor sommige klanten landelijk en tevens in Noordwest Duitsland.

VolkerWessels telecom ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt telecominfrastructuur die veelvoudige en complexe communicatiestromen mogelijk maakt. Door de integrale aanpak en het aanbieden van end-to-end oplossingen ontzorgt het bedrijf  de markt en draagt VolkerWessels Telecom bij aan innovatie in de hele keten

WeConnect Waalre beheert het open en onafhankelijke glasvezelnetwerk in Waalre. De non-profit organisatie is daarmee de verbindende factor voor heel Waalre. Alle inkomsten stromen direct terug in de verbetering van ons netwerk en de creatie van nieuwe waardevolle initiatieven. We Connect Waalre stelt haar netwerk beschikbaar voor alle providers van internetdiensten, waardoor inwoners van Waalre alle keuzevrijheid hebben.

Weserve is sinds 2003 actief als aanbieder van diverse internetdiensten. Het bedrijf beschikt over een eigen glasvezelnetwerk op diverse industrietreinen in Nederland en is aldaar aanbieder van zakelijk internet. Weserve beheert onder andere een eigen FttO netwerk in het Cogas gebied in Twente en is tevens actief als zakelijke provider op het FttH glasvezelnetwerk van Cogas en in de buitengebieden via de netwerken van onder meer CIF en Mabib. Met het merk Multifiber is het bedrijf ook actief op de consumentenmarkt. Naast accesprovider is het bedrijf cloud- en hostingprovider.

Worldwide Services is een wereldwijde leverancier van een grote variëteit aan Managed IT Services, met een dienstenpakket gericht op verhoging van netwerkefficiëntie en serviceniveau, vermindering van risico’s en natuurlijk ook kostenbesparing voor operators en andere bedrijven. Onder de noemer Worldwide Supply biedt het bedrijf ook nieuwe en pre-owned netwerkapparatuur en service oplossingen en diensten waarmee de operator in staat wordt gesteld veel geld te besparen op de kosten van zijn netwerk. Het bedrijf levert en support meer dan 190 merken, waaronder Cisco, Arris, Juniper, Ericsson en Nokia. 

Youfone is een kwalitatieve en onafhankelijke aanbieder van Sim only abonnementen voor zowel consumenten als zakelijke klanten.Naast 3G mobiel internet van Youfone is het mogelijk om gebruik te maken van het 4G+ mobiel internet. Sinds september 2017 biedt het bedrijf ook televisie aan, onder de naam YoufoneTV. YoufoneTV maakt gebruik van OTT-technologie (‘over the top’) en is beschikbaar voor alle apparaten. In plaats van een standaard vastgesteld zenderpakket werkt YoufoneTV met een basispakket, dat klanten maandelijks eenvoudig kunnen uitbreiden of inkrimpen met vijf, tien of meer zenders tegelijk. Youfone maakt gebruik van het betrouwbare premium KPN netwerk.