RODAP wil snel aan tafel voor nieuwe vergoedingsregeling

20 september 2013

Vandaag werd de conclusie bekend van de Advocaat-Generaal in een procedure van NORMA tegen kabelbedrijven. Samen met de eerdere uitspraak in het kort geding van VEVAM, levert die conclusie juridische helderheid op die vruchtbare en constructieve onderhandelingen mogelijk maken.

Daarmee kan dan hopelijk ook voorkomen worden dat er nog meer rechtszaken volgen die  leiden tot nog meer vertraging en nog meer kosten, terwijl onduidelijkheid over de vergoedingen voortduurt. Dit staat in het persbericht dat RODAP verspreidde.

Nieuwe vergoedingsafspraak

In dat persbericht komt ook de voorzitter van RODAP, Medy van der Laan, aan het woord: “RODAP heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet om in overleg met de CBO’s tot nieuwe afspraken te komen over een redelijke vergoeding voor makers. Het beeld dat dit niet het geval zou zijn, is onjuist. Met de uitspraken van de Rechtbank, het Hof en nu ook de Conclusie van de Advocaat Generaal in de Norma-zaak is er een belangrijke stap gezet in het krijgen van  juridische helderheid. Wat RODAP betreft een goede basis om de onderhandelingen weer te starten, waarmee we graag snel willen beginnen. Dat vermindert de steeds langer durende onzekerheid bij makers. We hopen dan ook zo spoedig mogelijk tot nieuwe vergoedingsafspraken te komen” .