NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

NLconnect Breeduit Jaarcongres 2024: Duurzaam verbonden

Jaarcongres Fort Voordorp 12-09-2024 13:00 - 20:30 iCal
NLconnect Breeduit Jaarcongres 2024: Duurzaam verbonden
12
sep
2024

Op 12 september vindt het NLconnect breeduit-jaarcongres plaats, in Fort Voordorp te Groenekan. Dit toonaangevende evenement is het vlaggeschip-event van vereniging NLconnect en een prominent jaarlijkse ontmoetingsmoment van de Nederlandse telecom-, glasvezel- en breedbandwereld. Het congres bestaat uit een plenair middagprogramma en wordt in de avond afgesloten met een borrel en buffet.

Het NLconnect breeduit-jaarcongres trok in 2023 zo’n 160 bezoekers van meer dan 90 organisaties uit de digitale infrastructuur, maar ook vanuit overheid, toezichthouders, pers en andere stakeholders. 

Het congres werd in 2023 beoordeeld met een rapportcijfer 8,5. De editie van 2023 had als onderwerp ‘de glasvezelmarkt in 2030’. Voorgaande edities behandelden als thema onder meer gaming, 5G, AI en privacy. 

Duurzaam Verbonden

Dit jaar is het thema Duurzaam Verbonden. Het congres belooft een belangrijk platform te zijn voor het bespreken van innovatieve oplossingen en samenwerkingsmogelijkheden voor de verdere verduurzaming van onze branche.

De telecom-, glasvezel- en breedbandindustrie levert een cruciale bijdrage aan de verduurzaming van andere sectoren: digitale connectiviteit maakt de transitie naar een groenere economie mogelijk en draagt bij aan reductie van CO2-uitstoot in tal van industrieën. Digitalisering is een enabler van de mondiale duurzaamheidsdoelstellingen. 

Maar de toenemende vraag naar sneller en betrouwbaarder internet brengt zelf ook een ecologische voetafdruk met zich mee. In alle onderdelen van de breedbandketen, van graafmachine tot modem, moeten en willen we verder verduurzamen. Onze industrie zet daarom ook zelf een reeks uitdagende maar essentiële stappen richting duurzaamheid. Tijdens het jaarcongres stellen we deze stappen centraal.

  • Energieverbruik: De uitrol en het onderhoud van breedbandnetwerken en het gebruik van het internet vereisen energie. Hoe kunnen we in al deze stappen de energie-efficiëntie verbeteren, energieverbruik verminderen en hernieuwbare energiebronnen inzetten?
  • Materialengebruik: De glasvezel- en telecominfrastructuur maakt gebruik van diverse passieve materialen en actieve componenten. Hoe kunnen we duurzaam materiaalgebruik optimaliseren?
  • Circulariteit: Het gebruik van grondstoffen was nog nooit zo groot als nu. Hoe maken we als sector gebruik van hernieuwbare grondstoffen? Hoe kunnen we recyclingprocessen verbeteren afvalstromen verminderen?

We geloven dat samenwerking en kennisdeling de sleutel zijn tot het overwinnen van deze uitdagingen. Het congres biedt bezoekers een unieke gelegenheid om in contact te komen met vooraanstaande experts, innovatoren en beleidsmakers. Door inspirerende keynote speeches en netwerkgelegenheden krijgen bezoekers de tools en inzichten aangereikt om duurzame veranderingen binnen hun organisatie te realiseren.

Deelname is gratis voor personeelsleden van bij NLconnect aangesloten bedrijven evenals voor relaties en vertegenwoordigers van pers en overheid.

Voor belangstellenden buiten deze groepen zijn de kosten: € 295,- ex BTW, voor het gehele programma. Leden van TSOC, FCA en SCTE krijgen € 100,- korting.


Sprekers
Annemarie Brüning (dagvoorzitter)
Annemarie Brüning (dagvoorzitter)

Annemarie is presentator van Hart van Nederland bij SBS6 en nieuwslezer bij Talpa Radio (Radio538, Veronica, Radio 10 & SkyRadio).

Ludo Baauw (Intermax)
Ludo Baauw (Intermax)

Ludo is Group CEO en founder van de Intermax Group

Jeroen Kanselaar (Eurofiber)
Jeroen Kanselaar (Eurofiber)

Jeroen is manager ESG bij Eurofiber en voorzitter sustainability committee FttH Council Europe

Monique Lempers (Fairphone)
Monique Lempers (Fairphone)

Monique is Chief Impact Officer bij Fairphone

Margaux Morssink (ministerie van EZ)
Margaux Morssink (ministerie van EZ)

Margaux is Senior Beleidsmedewerker Digitale Economie bij het Ministerie van Economische Zaken


Sponsors

Locatie

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28b
3737 BK Groenekan