NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Contentgroep

NLconnect biedt leden die aan klanten een radio- en televisiedienst aanbieden de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Contentgroep. Als lid van deze groep kunnen betreffende leden gebruik maken van modelcontracten waarover NLconnect voor haar leden heeft onderhandeld. Het gaat om contracten met radio- en televisiezenders zoals de NPO, RTL, Talpa en Discovery en auteursrechtenorganisaties zoals Buma-Stemra en AGICOA. 

Wanneer een provider een radio- en televisiepakket wil aanbieden aan klanten, is het noodzakelijk om toestemming te krijgen van alle zenders die in het RTV-pakket worden opnemen. Vaak is dat voor een nieuwkomer op de markt of voor een kleinere provider een flinke en tijdrovende klus. Daarom biedt NLconnect de mogelijkheid om dit als collectief te doen, via aansluiting bij de Contentgroep. Dit is een vorm van mededingingsbevorderende horizontale inkoopsamenwerking. Wij onderhandelen dan over de voorwaarden voor doorgifte en het betreffende lid hoeft alleen nog maar het contract te tekenen.

Daarnaast adviseert NLconnect de leden van de Contentgroep ook over de samenstelling van de zenderpakketten en staan we leden bij in het geval van eventuele conflicten met rechthebbenden.

Aangesloten leden

De volgende leden zijn bij de Contentgroep aangesloten:

Voorzitter Contentgroep

Wilma Koetje

Contentmanager

Wilma (1968) houdt zich als contentmanager bezig met de contracten en contacten met radio- en televisiezenders. Zij verricht deze werkzaamheden voor een subgroep van de leden van de vereniging, die RTV- en videodiensten aanbieden. Wilma is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek en is bijna 30 jaar in de kabel- en telecombranche werkzaam. Haar specialiteit ligt op het vlak van content en auteursrecht.