NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Dienstverlening

NLconnect versterkt en verbindt de keten van bedrijven in de glasvezel- en breedbandindustrie. Ons ledenbestand omvat gespecialiseerde aannemers, fabrikanten en leveranciers van passieve en actieve materialen en componenten, gespecialiseerde softwarebedrijven, opleidingsinstituten, system integrators en andere dienstenleveranciers, netwerkeigenaars, ISP's en providers van telefonie- en televisiediensten.

We bevorderen innovatie, goede marktwerking, onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling in deze sector en behartigen de gedeelde belangen van de leden bij stakeholders.

Samen werken onze 80 leden aan de uitrol van glasvezel, 5G en andere duurzame breedbandnetwerken en aan innovatieve dienstverlening over die netwerken. We willen dat iedereen in ons land zo snel mogelijk digitaal verbonden is.

Belangenbehartiging
Belangenbehartiging

Je profiteert van bedrijfsoverstijgende belangenbehartiging in politiek Den Haag, Brussel en bij andere stakeholders.

Netwerk-events
Netwerk-events

Je kunt kosteloos deelnemen aan onze inspirerende netwerkevents, waaronder ons Breeduit jaarcongres. Op onze events combineren we kennisuitwisseling met goede mogelijkheden om te netwerken.

Kwaliteit en certificering
Kwaliteit en certificering

Je draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van de industrie, zoals certificering van technici en de kwaliteit van de Nederlandse glasvezel- en HFC-netwerken

Advies en ondersteuning
Advies en ondersteuning

Je kunt gebruik maken van diensten en advies op het gebied van inkoop van TV- en videocontent - zoals modelcontracten - en juridische- en regelgevingszaken. 

Kennis- en communicatieplatform
Kennis- en communicatieplatform

Je versterkt je positionering en reputatie dankzij ons kennis- en communicatieplatform.

Samenwerken
Samenwerken

In onze werkgroepen kun je met andere leden samenwerken aan relevante actuele issues, zoals verduurzaming. Door precompetitieve samenwerking professionaliseren we onze sector nog verder