NLconnect Breeduit Jaarcongres 2019: 5G, voorbij de hype

 

 

Op 10 september 2019 organiseert NLconnect in de A’DAM Toren te Amsterdam het NLconnect breeduit jaarcongres 2019. Met het thema ‘5G: voorbij de hype’ zullen we stilstaan bij de werkelijke impact van 5G op verschillende partijen.

 

Er is de laatste tijd veel te doen over 5G. De nieuwste mobiele technologie is door velen gepresenteerd als revolutionair en futuristisch panacee voor de slimme samenleving, compleet met realtime Virtual en Augmented Reality, zelfrijdende auto’s, drones boven landbouwakkers en zelfdenkenden IoT devices. De beloftes zijn groot. Maar hoe ver is de technologie eigenlijk? Zijn de randvoorwaarden al op orde? En wie gaat al dat moois betalen?

 

De discussie kan wel een gezonde dosis realisme gebruiken. Verwacht dus geen juichverhalen, maar wel inzicht in de échte gevolgen van de introductie van 5G voor consument, maatschappij en de breedband-branche en in de stappen die we nog moeten zetten.

Programma en netwerk barbecue

Tijdens het congres zullen sprekers onder meer inzoomen op de techniek achter 5G, zoals de backhaul infrastructuur en de architectuur van een 5G netwerk. Maar ook de verschillen tussen internationale en nationale ontwikkelingen op het gebied van 5G komen aan bod. Is 5G een substituut voor glasvezelnetwerken (FttH en FttO) of zijn deze vaste en mobiele infrastructuren complementair? Zien Nederlandse operators 5G als een frame breaking change of meer als een evolutie van 4G? Wat zijn de échte kansen voor consument en samenleving en hoe kunnen we die verzilveren? 5G zal daarbij ook de nodige impact hebben op de overheid. Hoe kijkt de overheid zelf aan tegen de 5G plannen? Zijn er wijzigingen nodig in het huidige beleid om 5G mogelijk te maken?

 

Momenteel wordt nog druk gesleuteld aan het programma. Meer details volgen op deze pagina zodra ze bekend zijn. Na het inhoudelijke gedeelte is er een netwerk barbecue.

 

Dagvoorzitter Kamran Ullah

 

De dag zal net als vorig jaar onder leiding staan van dagvoorzitter Kamran Ullah. Kamran is een veelgevraagd dagvoorzitter, gespreksleider en quizmaster. Dit doet hij voor diverse gelegenheden in zowel de publieke als private sector: van onderwijsconferenties tot bewonersavonden, en van verkiezingsdebatten tot prijsuitreikingen. Zijn kracht ligt in het verbinden van verschillende doelgroepen en in het inspireren van alle aanwezigen. Dit doet hij met energie en zijn aanstekelijke enthousiasme. In het dagelijks leven is hij nieuwschef bij de Telegraaf. In het verleden was Kamran onder meer politiek (eind)redacteur bij Goedemorgen Nederland en Avondspits en WNL-presentator op Radio 1.

Kosten

Deelname is gratis voor personeelsleden van bij NLconnect aangesloten bedrijven evenals voor vertegenwoordigers van pers en politiek. Voor belangstellenden buiten deze groepen zijn de kosten: € 395,– ex BTW, voor het gehele programma. Leden van TSOC en SCTE krijgen € 100,- korting.

 

 

Eerdere edities breeduit jaarcongres

2018: Digitale Privacy

 

Privacy houdt de gemoederen bezig. Zeker sinds de AVG in werking trad, staat het onderwerp bij veel bedrijven en consumenten in de schijnwerpers. Maar wat betekent privacy eigenlijk voor ons in de dagelijkse praktijk? Sprekers van onder meer XS4ALL en Microsoft stonden stil bij dit onderwerp

2017: Breedband in het buitengebied

 

Het thema van het jaarcongres was in 2017 ‘Let’s go outside!? Van binnen naar buiten’. Diverse breedband-initatieven in het buitengebied passeerden de revue. Onder meer CIF en het ministerie van Economische Zaken spraken op het goedbezochte congres.

2016: Veranderend kijkgedrag

 

Breeduit 2016 ging over het veranderende kijkgedrag van de consument en had als thema: ‘Lineaire TV – Old Skool?’. Aan bod kwamen onder meer kijkcijfers en online videoconsumptie. Sprekers van onder meer NLkabel en SPOT gaven een inleiding.

 

Deel dit artikel