NLconnect Breeduit Jaarcongres 2018: Digitale Privacy

 

 

Op 11 september 2018 organiseert NLconnect in het Kurhaus te Scheveningen het NLconnect breeduit jaarcongres 2018 (voorheen Vefica Breeduit aan het strand). Dit jaar staat het congres in het teken van Digitale Privacy. Na het inhoudelijke gedeelte is er een netwerk barbecue in Strandpaviljoen Blue Lagoon.

 

Sprekers

 

Hans de Zwart

 

Hans de Zwart is directeur van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Zijn werkveld is het raakvlak tussen technologie en maatschappelijke ontwikkelingen, vaak bekeken vanuit het perspectief van de rechten van burgers.

 

Hans Bos

 

Hans Bos begin in 1989 te werken in de IT, en is sinds 2006 werkzaam bij Microsoft Nederland. Als National Technology Officer helpt hij Nederland de mogelijkheden van technologie te benutten om te groeien, verbeteren, en te vernieuwen.

 

Jeroen Terstegge

 

Jeroen Terstegge is een van Nederlands meest vooraanstaande privacy juristen. Jeroen is vertrouwd met privacyvraagstukken in multinationale omgevingen, privacy impact assessments, wet- en regelgeving en stakeholdermanagement. Hij werkt bij Privacy Management Partners en is voorzitter van de Commissie Privacy van VNO-NCW.

 

Niels Huijbregts

 

Niels Huijbregts is Privacy Officer van XS4ALL. Hij heeft jarenlange ervaring binnen XS4ALL, de eerste Internetprovider voor particulieren in Nederland. Als Privacy Officer is hij verantwoordelijk voor het werkgebied van Privacy & Bescherming Persoonsgegevens, AVG (GDPR) en ethiek.

 

Kamran Ullah (dagvoorzitter)

 

Kamran Ullah is een veelgevraagd dagvoorzitter, gespreksleider en quizmaster. In het dagelijks leven is hij hoofdredacteur Telegraaf TV en draagt daarmee de verantwoordelijkheid voor alle online video’s van De Telegraaf. In het verleden was Kamran onder meer politiek (eind)redacteur bij Goedemorgen Nederland en Avondspits en WNL-presentator op Radio 1.

 

Digitale Privacy

Privacy houdt de gemoederen bezig. Zeker sinds de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking trad, staat het onderwerp bij veel bedrijven en consumenten in de schijnwerpers. Maar wat betekent privacy eigenlijk voor ons in de dagelijkse praktijk?

 

In de analoge wereld, was en is dat duidelijk. We willen een mooiere auto rijden dan de buurman, maar die mag natuurlijk niet weten hoeveel we precies verdienen. We willen niet dat iemand anders onze post openmaakt of achter onze pincode komt. En als we naar de groenteboer gaan, analoge TV kijken of de papieren krant lezen, houdt niemand bij wat we precies kopen, kijken of lezen.

 

In de digitale wereld is dat allemaal anders. Om te beginnen is er het kennelijke gemak waarmee we onze persoonlijke gegevens delen en weggeven via social media. Massaal accepteren we online een minimale persoonlijke levenssfeer, door (bewust!) zo’n beetje alles te delen op Facebook of Instagram. 

 

Daarnaast slaan apps en apparaten ontzettend veel op van wat we online doen. Vaak veel meer dan we ons bewust zijn. Het verdienmodel van ‘gratis’ webdiensten is natuurlijk gebouwd op de ‘uitruil’ van persoonlijke gegevens. En bepaalde persoonlijke gegevens zijn ook essentieel voor een goede werking van muziek- en video diensten als Spotify en Netflix. Maar alles bij elkaar wordt er wel heel veel privé-data opgeslagen: onze digitale footprint is enorm. Toen drie vloggers van YouTube-kanaal NOS Mashup zich onlangs afvroegen welke data Facebook, Google, Snapchat, Twitter, Netflix, Spotify en Tinder eigenlijk van hen hadden geregistreerd, ontvingen ze zoveel informatie dat die uitgeprint zou passen op drie miljoen A4’tjes! Gaat dat wel de goede kant uit?

 

Voor de breedband-sector is (snel) internet natuurlijk de raison d’être: de industrie heeft belang bij intensief gebruik van online diensten en maakt die ook mogelijk. Daarbij is het essentieel dat gebruikers vertrouwen hebben en houden in online diensten en de verwerking van hun data. Dus is de vraag hoe ver techbedrijven mogen gaan in het verzamelen, gebruiken en verhandelen van persoonsgegevens? Welke data moeten ISP’s verplicht opslaan en wat mogen ze er mee doen? Welke risico’s loop je als consument, burger, reiziger of werknemer? En hoe kan je zelf weer controle krijgen over je data?

 

Deze en andere vragen staan centraal op het NLconnect breeduit jaarcongres (voorheen ‘Breeduit aan het strand’).

Kosten

Deelname is gratis voor personeelsleden van bij NLconnect aangesloten bedrijven evenals voor vertegenwoordigers van pers en politiek. Voor belangstellenden buiten deze groepen zijn de kosten: € 395,– ex BTW, voor het gehele programma. Leden van TSOC en SCTE krijgen € 100,- korting!

 

Aanmelden

 

 

Eerdere edities breeduit jaarcongres

 

2017: Breedband in het buitengebied

 

Het thema van het jaarcongres was in 2017 ‘Let’s go outside!? Van binnen naar buiten’. Diverse breedband-initatieven in het buitengebied passeerden de revue. Onder meer CIF en het ministerie van Economische Zaken spraken op het goedbezochte congres.

 

2016: Veranderend kijkgedrag

 

Breeduit 2016 ging over het veranderende kijkgedrag van de consument en had als thema: ‘Lineaire TV – Old Skool?’. Aan bod kwamen onder meer kijkcijfers en online videoconsumptie. Sprekers van onder meer NLkabel en SPOT gaven een inleiding.

 

2015: De toekomst van het medialandschap

 

Met als thema ‘One 4 All? – de digitale agenda voor 2020’, ging het jaarcongres in 2015 over de toekomst van het medialandschap. Sprekers van oa TU Delft, ACM stonden stil bij de snelle veranderingen in de sector.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

Deel dit artikel