NLconnect Breeduit Jaarcongres 2022

 

Het Breeduit Jaarcongres is het vlaggeschip van vereniging NLconnect. Het congres bestaat uit een plenair middagprogramma en wordt afgesloten met een borrel en barbecue. Het congres trekt ruim 110 bezoekers uit de breedbandindustrie en word beoordeeld met een rapportcijfer 8,5. Voor 2022 staat het congres gepland op 7 september.

 

De editie van 2019 stond onder leiding van dagvoorzitter Kamran Ullah en had als onderwerp 5G. Voorgaande edities behandelden als thema digitale privacy, breedband in het buitengebied en veranderend kijkgedrag. Vanwege de coronacrisis was het helaas onmogelijk om het jaarcongres in 2020 en 2021 doorgang te laten vinden op de beoogde wijze en locatie. Als alternatief organiseerde NLconnect twee netwerkborrels met enkele korte presentaties over het onderwerp van het jaarcongres: Artificial Intelligence in de breedband-praktijk (2020) en duurzaamheid (2021).

 

Voor 2022 staat het congres gepland op 7 september. Het thema wordt later bekend gemaakt. Het congres is voor leden gratis toegankelijk, voor niet-leden zijn er voordelige tarieven. 

 

Er zijn verschillende sponsormogelijkheden. Interesse om sponsor te worden? Neem dan contact op met de werkgroep evenementen en communicatie, via het contactformulier.

 

 

Eerdere edities breeduit jaarcongres

2019: 5G, voorbij de hype

 

Met het thema ‘5G: voorbij de hype’ stonden we stil bij de werkelijke impact van 5G op verschillende partijen. Bezoekers kregen inzicht in de échte gevolgen van de introductie van 5G voor consument, maatschappij en de breedband-branche en in de stappen die we nog moeten zetten.

2018: Digitale Privacy

 

Privacy houdt de gemoederen bezig. Zeker sinds de AVG in werking trad, staat het onderwerp bij veel bedrijven en consumenten in de schijnwerpers. Maar wat betekent privacy eigenlijk voor ons in de dagelijkse praktijk? Sprekers van onder meer XS4ALL en Microsoft stonden stil bij dit onderwerp

2017: Breedband in het buitengebied

 

Het thema van het jaarcongres was in 2017 ‘Let’s go outside!? Van binnen naar buiten’. Diverse breedband-initatieven in het buitengebied passeerden de revue. Onder meer CIF en het ministerie van Economische Zaken spraken op het goedbezochte congres.

 

Deel dit artikel