NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

NLconnect sluit aan bij Anti Abuse Netwerk

Veilig internet
01 oktober 2020
NLconnect sluit aan bij Anti Abuse Netwerk

AAN, het Anti Abuse Netwerk, verwelkomt vandaag 4 nieuwe deelnemers in het netwerk, waaronder NLconnect. De nieuwe deelnemers hebben het manifest van AAN ondertekent en zich daarmee achter de doelstellingen van het netwerk geschaard.

Het Anti-Abuse Netwerk is een samenwerkingsverband tussen internetproviders, brancheorganisaties, IT-dienstverleners, datacenters, belangenorganisaties en de overheid. De initiatiefnemers zijn vanuit hun maatschappelijke positie intensief betrokken bij het digitale fundament van de Nederlandse economie. De partijen achter het Anti-Abuse Netwerk werken dagelijks aan een veilige en betrouwbare ICT-infrastructuur voor alle Nederlanders en en versterken de Nederlandse digitale weerbaarheid door een snellere informatiedeling in relatie tot abuse.

De nieuwe deelnemers zijn CSIRT-DSP, NLconnect, Privacy Management Partners en Scamadviser.com. Deze vier partijen verstevigen de basis van AAN, waarbij inmiddels 27 organisaties zijn aangesloten. Met de partijen versterkt AAN de verbinding met de breedbandsector en de overheid, en verdiept en versterkt het netwerk de kennis van de privacywetgeving en van online fraude.