NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

15 aanbieders op glasvezelnetwerk DELTA in Zeeland

Nieuws
15 december 2022
15 aanbieders op glasvezelnetwerk DELTA in Zeeland

Via het glasvezelnetwerk van DELTA in Zeeland kunnen vanaf vandaag ook andere providers hun diensten leveren. De providers die nieuw beschikbaar komen voor consumenten zijn: Kliksafe, Online.nl, Solcon, MultiFiber, Freedom, PlinQ, GlasNet en Libernet. Voor de zakelijke markt gaat het om: Enreach, Infopact, Helden Van Nu, NG-BLU, Matrix en Weserve.

“We zijn nu enkele jaren hard bezig met het uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel in onze thuisprovincie. Met ons open netwerk bieden we in Zeeland vanaf nu ook keuzevrijheid via ons glasvezelnetwerk”, zegt COO Albert Vergeer. “Zo kunnen Zeeuwen maximaal profiteren van ons glasvezelnetwerk dat we steeds verder uitbreiden.”

DELTA gaat verder

Het open netwerk is vanaf vandaag, 15 december 2022, beschikbaar in wijken waar het glasvezelnetwerk actief is. Het gaat om wijken in Arnemuiden, Breskens, Goes, Hulst, Kapelle, Kloetinge, Krabbendijke, Kruiningen, Middelburg, Nieuw- en Sint Joosland, Oost-Souburg, Sint Laurens, Terneuzen, Vlissingen en Zierikzee. DELTA is nog volop bezig met de aanleg in 23 andere Zeeuwse plaatsen. Zodra het splinternieuwe glasvezelnetwerk in een plaats beschikbaar is, kunnen huishoudens ook uit bovengenoemde providers kiezen. Een overzicht van alle plaatsen waar de aanleg is gestart of binnenkort begint staat op delta.nl/glasvezelzeeland.

75.000 huishoudens

Inmiddels hebben meer dan 75.000 huishoudens toegang tot het glasvezelnetwerk van DELTA in Zeeland, begin 2023 zijn dat zelfs 100.000 huishoudens. Dat is meer dan de helft van de Zeeuwse adressen.