NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Aanleg GlasVezel Edam-Volendam van start

Nieuws
05 september 2023
Aanleg GlasVezel Edam-Volendam van start

De gemeente Edam-Volendam is samen met GlasDraad gestart met de aanleg van glasvezel. Beide partijen zijn lid van NLconnect en slaan nu de handen ineen om het bestaande coaxkabelnetwerk (CAI) te vervangen door een nieuw gezamenlijk glasvezelnetwerk in Edam en Volendam. Onder de naam ‘GlasVezel Edam-Volendam’ gaat de joint venture vanaf nu van start met de uitrol van het glasvezelnetwerk. Vanaf het begin van 2024 kunnen de eerste woningen al profiteren van de glasvezelaansluiting. De verwachting is dat alle woningen eind 2024 zijn aangesloten.

In bijzijn van wethouders Dirk Dijkshoorn Financiën, Energietransitie en Duurzaamheid) en Kees Schilder (Verkeer & Vervoer/OW) en alle betrokken partijen zoals VodafoneZiggo, GlasDraad en iedereen die binnenkort hard aan het werk gaat, werd het startschot voor gegeven. De schop ging de grond in en de eerste geul is door de wethouder gegraven.

Informatieavonden en winkel

GlasVezel Edam-Volendam gaat in Edam en Volendam informatieavonden organiseren. Tijdens deze avonden wordt uitgelegd hoe zij te werk gaan en kunnen er vragen gesteld worden. Beoogde providers op het netwerk zijn VodafoneZiggo en KPN. De huidige dienstverlening van de CAI en de dienstverlening door VodafoneZiggo kan straks worden gecontinueerd op het nieuwe glasvezelnetwerk. VodafoneZiggo opent eind volgende week een winkel in de Zeestraat in Volendam.