NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Aanleg glasvezel in Zeeland van start

Nieuws
03 april 2020
Aanleg glasvezel in Zeeland van start

DELTA start met de aanleg van glasvezel in twee wijken van Goes. Het gaat om de wijken Mannee en Noordhoek waar in totaal 22 kilometer glasvezel wordt gelegd. Op dit moment bestaat het HFC-netwerk van DELTA in Zeeland al voor 60 procent uit glasvezel. Nu gaat de telecomprovider ook glasvezel naar woningen aanleggen.

De eerste graafwerkzaamheden starten op 11 mei in Mannee. Bewoners van die wijk ontvangen persoonlijk informatie over het aanlegproces. Het traject vanaf de graafwerkzaamheden neemt ongeveer tien tot veertien weken in beslag. Eerst wordt gestart met het aanleggen van een basisnetwerk. In een volgende fase worden vervolgens de huishoudens aangesloten.

100 miljoen

Het aanleggen van glasvezel naar woningen is voor DELTA de volgende stap om het beste netwerk van Zeeland te blijven bieden. In 2017 begon het bedrijf met het enorme project Next Generation Netwerk waarbij apparatuur op 15.000 plaatsen werd vernieuwd. Ook werd overgestapt op volledig digitale tv en radio. Daardoor kan DELTA nu downloadsnelheden tot 1 Gbps aanbieden met daarbij fors hogere uploadsnelheden. Eind vorig jaar kondigde DELTA aan om 100 miljoen euro te investeren in het aanleggen van glasvezel in Zeeland, zodat de Zeeuwen voorzien zijn van een toekomstbestendig netwerk.

"Door heel Nederland leggen we al glasvezel aan en nu, zoals aangekondigd, dus ook in Zeeland. Uiteindelijk is deze technologie het meest toekomstbestendig", zegt directeur Ludolf Rasterhoff. "Het dataverkeer groeit elk jaar met 40 procent en we willen daarin blijven voorzien. Ook de verwachte toename van thuiswerken zal hierbij een rol spelen."

Volgende plaatsen

De aanleg van glasvezel in Zeeland gaat ook na deze twee Goese wijken door. In welke plaatsen hierna wordt gestart is nog niet bekend.

Bron (bericht en foto): DELTA Fiber Nederland