NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Flevoland van start

Nieuws
04 oktober 2019
Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Flevoland van start

Op maandag 30 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van start gegaan. Gedeputeerde Jop Fackeldey en wethouders Julius Lindenbergh (Almere), Irene Korting (Dronten), John van den Heuvel (Lelystad) en Egge Jan de Jonge (Zeewolde), rolden in Dronten gezamenlijk de eerste kabel uit.

GlasDraad Flevoland sloot in juni dit jaar een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van de provincie. Liefst 68% meldde zich aan voor een glasvezelaansluiting. Het is de bedoeling dat de eerste aangemelde adressen nog dit jaar worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Aanleg door VIB Netwerken


Een belangrijke rol bij de komst van het glasvezelnetwerk is weggelegd voor de projectgroep Snel Internet, bestaande uit bewoners van het buitengebied. Zij hebben zich jarenlang ingezet om de komst van snel internet mogelijk te maken. In samenwerking met de LTO, gemeenten en provincie gaat die wens nu werkelijkheid worden. De civiele werkzaamheden voor het glasvezelnetwerk van GlasDraad Flevoland zijn vanaf dinsdag 1 oktober opgestart door aannemer VIB Netwerken.

Bouwplanning

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van aannemer VIB Netwerken, zal het glasvezelnetwerk in 2019 en 2020 aangelegd worden. De eerste werkzaamheden vinden plaats in Dronten en Swifterbant, om in het najaar van 2020 te eindigen in Zeewolde en Almere. De verwachting is dat de eerste adressen nog dit jaar gebruik kunnen maken van de glasvezelverbinding.