NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Aanleg glasvezelnetwerk GlasDraad Drenthe van start

Nieuws
24 mei 2019
Aanleg glasvezelnetwerk GlasDraad Drenthe van start

Op donderdag 23 mei is de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van GlasDraad Drenthe. De glasvezelpartij sloot eind vorig jaar een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Emmen. Hier werd het benodigd aantal aanmeldingen gehaald, zodat alle aangemelde bewoners binnenkort de beschikking krijgen over razendsnel internet.

Het is de bedoeling dat de eerste aangemelde adressen nog dit jaar worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Om de start van de aanleg feestelijk in te luiden, vond op 23 mei een officieel 'eerste schop in de grond' moment plaats.

Ambassadeurs

Plaats van handeling was de Zanddijk, nabij de provinciegrens tussen Drenthe en Groningen. De Stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal (SIWS) overhandigde hier symbolisch een glasvezelkabel aan de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen (SIBE). Ook waren onder anderen wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen, gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe, de lokale ambassadeurs, serviceproviders, aannemer Van Gelder Telecom en vertegenwoordigers van GlasDraad aanwezig om dit moment met elkaar te vieren.

2019: het jaar van de aanleg

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van aannemer Van Gelder Telecom zal het glasvezelnetwerk nog dit jaar aangelegd worden. De eerste aangemelde adressen kunnen nog voor komende winter gebruikmaken van de glasvezelverbinding. Achteraf instappen is ook nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.