NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Aanleg glasvezelnetwerk GlasDraad Groene Hart van start

Nieuws
07 februari 2019
Aanleg glasvezelnetwerk GlasDraad Groene Hart van start

Op woensdag 6 februari is de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van GlasDraad Groene Hart. De glasvezelpartij sloot vorig jaar succesvolle vraagbundelingen af in de buitengebieden van Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Teylingen-Oost, Woerden, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard. In deze gebieden werd het benodigd aantal aanmeldingen gehaald, zodat aangemelde bewoners de beschikking krijgen over razendsnel internet. Het is de bedoeling dat de eerste aangemelde adressen al voor de zomer zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Om de start van de aanleg feestelijk in te luiden, vond op woensdag 6 februari van 13.00 uur tot 14.00 uur een officieel 'eerste schop in de grond' moment plaats. Plaats van handeling was de Woudsedijk-Zuid 45 in Woubrugge, ter hoogte van Kempenaar Flowers. Hier kwamen wethouders van de gemeente Kaag en Braassem, lokale ambassadeurs, de serviceproviders, waaronder NLconnect-leden Multifiber, CBizz en WeServe en aannemer Spitters en vertegenwoordigers van GlasDraad Groene Hart bijeen.

2019: het jaar van de aanleg

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van aannemer Spitters zal het glasvezelnetwerk aangelegd worden. De aangemelde adressen kunnen dan gebruik gaan maken van de glasvezelverbinding. Achteraf instappen is nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.