NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Aanleg glasvezelnetwerk Haarlemmermeer van start

Nieuws
29 mei 2020
Aanleg glasvezelnetwerk Haarlemmermeer van start

Op 18 mei ging de eerste schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Haarlemmermeer. GlasDraad Haarlemmermeer rondde in 2019 een vraagbundeling af zowel het buitengebied als de kleine dorpen van de gemeente.

Glasdraad legt glasvezel aan in het buitengebied en de kleine kernen van Haarlemmermeer: Abbenes, Buitenkaag, Burgerveen, Lisserbroek, Beinsdorp, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Nieuwe Meer. De eerste woningen zullen in augustus dit jaar worden aangesloten op het nieuwe netwerk.

Op 14 mei tekende GlasDraad al een convenant met de gemeente Haarlemmermeer, waarin de belangrijkste werkafspraken zijn vastgelegd over de aanleg van het netwerk. Aannemer Spitters is in de gebieden Abbenes en Buitenkaag met graafwerkzaamheden gestart. Ook aannemer Direxta legt een deel van het netwerk aan.

Er wordt inmiddels geschouwd in het gebied en bijna alle locaties van de bestelde PoP's zijn bekend. Dit zijn locaties waar de providers hun apparatuur in plaatsen, om vervolgens alle woningen met een eigen glasvezel te voorzien van diensten. Meerdere providers zijn in het gebied actief, waaronder NLconnect-leden T-Mobile, Tweak en Multifiber.