NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

AFIBER levert connectiviteit aan Youfone voor contentdistributie

Nieuws
17 september 2020
AFIBER levert connectiviteit aan Youfone voor contentdistributie

In nauwe samenwerking met Youfone heeft netwerkspecialist AFIBER hoogwaardige connectiviteit geleverd tussen het Youfone-netwerk en het contentdistributienetwerk van Red Bee Media. Hierdoor kan Youfone betrouwbare televisie- en streamingdiensten van hoge kwaliteit leveren.

Youfone is een Nederlandse onafhankelijke quad play telecomprovider. AFIBER levert bedrijfskritische connectiviteit voor mediabedrijven en omroeppartners.

Nieuwe televisiedienst

Youfone heeft televisiebundels van hoge kwaliteit gelanceerd met lokaal en internationaal nieuws, sport en entertainment voor hun tv-abonnementsservice. In augustus lanceerde het bedrijf zowel een Gigabit abonnement als een "next generation" geïntegreerde televisiedienst voor OTT, VoD en Live TV op televisies en mobiele apparaten, in samenwerking met Amino en haar dochteronderneming 24i.

Connectiviteit

Netwerkspecialist AFIBER heeft de connectiviteit geleverd tussen Youfone en Red Bee Media, een toonaangevende wereldwijde leverancier van uitzend- en mediadiensten. Het bedrijf heeft de expertise om optische netwerken te leveren om studio's, live-uitzendlocaties en productiefaciliteiten te verbinden met private en hybride cloud AV-infrastructuur. AFIBER helpt omroep-, telecom- en mediaorganisaties met dark fiber, wavelength en 1-100 Gbps EthernetWAVE door heel Nederland. Frank van der Klaauw - Technisch Manager TV bij Youfone "Het netwerk van Youfone is geoptimaliseerd voor de distributie van media- en telecomdiensten voor consumenten, waardoor televisie, internet, telefoon en streamingdiensten 24 × 7 beschikbaar zijn voor zijn brede klantenkring. Om onze tv-diensten aan consumenten te leveren, gebruiken we AFIBER om ons netwerk te ondersteunen en connectiviteit te bieden tussen onze datacenters en onze partner Red Bee Media. Ik waardeer de betrokkenheid van AFIBER bij de ontwerp- en opleveringsfase en wil hen bedanken voor hun bijdrage aan het verbeteren van onze televisiediensten." Thomas Visscher - Commercieel Directeur bij AFIBER "We hebben met veel plezier samengewerkt met Frank en zijn team. We zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan het Youfone-initiatief om zijn diensten uit te breiden met tv-diensten van hoge kwaliteit. Ik kijk uit naar ons volgende project!"