NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Amadys verstevigt marktpositie door overname Infraconcepts

Nieuws
10 december 2020
Amadys verstevigt marktpositie door overname Infraconcepts

Infraconcepts, onafhankelijk systeemleverancier van glasvezelconnectiviteit voor het ontwerpen, bouwen en beheren van telecommunicatienetwerken, voegt zich bij Amadys, leverancier van passieve componenten voor utiliteitsnetwerken.

Beide partijen verwachten dat de transactie, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, nog dit jaar zal worden afgerond.

Infraconcepts

Infraconcepts is marktleider voor het leveren van glasvezelconnectiviteit voor de telecom, energie, infra en datacenter sectoren in Nederland. Jasper Bilsen (CEO Infraconcepts): "Door onze krachten met Amadys te bundelen verwachten we nog beter op de dynamische en internationaal sterk groeiende telecommarkt te kunnen anticiperen en onze strategische groeiambities verder te kunnen verwezenlijken. We kijken met veel vertrouwen uit naar de toekomstige samenwerking met Amadys."

Amadys

Amadys is marktleider voor het leveren van passieve componenten voor telecom, water, gas en elektriciteit in de Benelux. Via haar dochterbedrijven is Amadys momenteel actief in Nederland, België en Denemarken. De groep realiseert een jaaromzet van 180 miljoen euro en heeft 140 mensen in dienst. Hein Wilderjans (CEO Amadys): "Met de acquisitie van Infraconcepts versterken we onze positie als marktleider voor het leveren van passieve componenten in de Benelux en leggen we de fundatie voor verdere internationale groei. Met veel trots en enthousiasme verwelkomen we Infraconcepts in de Amadys groep".