NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Pilot draadloos internet in Zeeuws buitengebied geslaagd

Nieuws
18 december 2015
Pilot draadloos internet in Zeeuws buitengebied geslaagd

De pilot in het buitengebied van de gemeente Sluis, waarbij met draadloze technologie breedband internet wordt aangeboden, is succesvol. De pilot startte half januari en is een samenwerking van de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, DELTA en Greenet.

Draadloze breedbandverbinding

In de afgelopen maanden hebben enkele tientallen consumenten, agrariërs en recreatieondernemers naar volle tevredenheid gebruik kunnen maken van deze draadloze breedbandverbinding. Voor Greenet is de pilot een groot succes. Greenet zal bij voldoende belangstelling na 1 februari aanstaande het aanbod als commerciële dienst continueren. Eerder bleek al dat er veel vraag is naar draadloos internet in het buitengebied.

Samenwerking met DELTA

Greenet zal voor de verdere uitrol en exploitatie van haar netwerken in Oostburg en het overige deel van Zeeuws Vlaanderen, nauw samenwerken met DELTA. Bart Heinink van Greenet: 'Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland in combinatie met kennis van de markt, maakt DELTA voor ons de meest aangewezen partner om samen mee op te trekken'.

Uitbreiding binnen Zeeland

Greenet en DELTA onderzoeken de mogelijkheden om ook in andere buitengebieden van Zeeland breedband te leveren. De reeds in de pilot aangesloten klanten van Greenet, maar ook de overige geïnteresseerden die zich hebben gemeld, worden in de komende periode benaderd met een aanbod. Greenet heeft ook een concreet aanbod voor de grote recreatiesector in de Provincie Zeeland.

Bron: Greenet