NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Vast-draadloos breedband internet in Zeeuwse buitengebieden

Nieuws
10 oktober 2016
Vast-draadloos breedband internet in Zeeuwse buitengebieden

Huishoudens en bedrijven in het landelijke Zeeuwse gebied (ook wel buitengebied) kunnen binnenkort ook internetten via een betrouwbare breedbandaansluiting. Greenet en DELTA gaan een strategische samenwerking aan door hun netwerken te combineren.
 

Na de succesvolle pilot met het aanbieden van breedbanddiensten in een buitengebied van de gemeente Sluis eind vorig jaar, wordt de samenwerking op korte termijn uitgebreid in andere gebieden van Zeeland. Beide bedrijven versterken elkaar door netwerken en faciliteiten efficiënt aan elkaar te koppelen. DELTA levert de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet wordt aangesloten. Greenet is daarmee de leverancier van breedbandverbindingen aan klanten.

Buitengebied

Bart Heinink, Directeur van Greenet "Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland voorziet een groot aantal inwoners van internet en telefonie. Met de inzet van de modernste draadloze (TD-LTE) technologie van Greenet kunnen ook de bewoners en bedrijven in het buitengebied van deze diensten gebruik maken."

Harko Buringh, Manager Business Unit Retail: "Door de krachten te bundelen zorgen we samen voor de oplossing van een betrouwbare internetaansluiting in de Zeeuwse buitengebieden. Dit past uitstekend bij onze ambitie om alle Zeeuwen met elkaar te verbinden." In eerste instantie profiteren de bewoners in de gemeente Sluis van de samenwerking. Op korte termijn volgen ook andere gebieden in Zeeland.

Bron: DELTA