NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Breedband Tilburg gecertificeerd voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement

Nieuws
04 februari 2021
Breedband Tilburg gecertificeerd voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement

Breedband Tilburg heeft de ISO certificeringen ISO9001, ISO27001 én NEN7510 behaald. Het bedrijf heeft daarmee aangetoond dat de geleverde diensten voldoen aan de internationale normen voor procesmatige informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement.

NLconnect-lid Breedband Tilburg heeft eind 2020 de betreffende audits doorlopen en succesvol afgerond; een unieke prestatie voor een dergelijke kleine organisatie. In een persbericht roemt het bedrijf de bijdrage van de betrouwbare en professionele leveranciers waarmee het langdurig samenwerkt. De gecertificeerde zaken zijn integraal onderdeel van de bedrijfsvoering, zodat klanten erop kunnen vertrouwen dat de processen, de kwaliteit en de veiligheid bij Breedband Tilburg geborgd zijn.

Dark-fiber glasvezelverbindingen

Breedband Tilburg is specialist in hoogwaardige dark-fiber glasvezelverbindingen voor instellingen en bedrijven in de regio Tilburg. Het bedrijf beschikt in en om Tilburg over een glasvezelnetwerk van zo'n 300 kilometer. Met een snelle zakelijk glasvezelverbinding zorgt het bedrijf voor een optimale digitale infrastructuur voor veel bedrijven en instellingen in onder andere de zorg, wonen, onderwijs en overheid. Met de Tilburg Fiber Exchange (TiFX) beschikt het bedrijf ook over een open marktplaats voor breedbanddiensten en een koppeling met regionale en landelijke glasvezelnetwerken.

ISO 9001

ISO 9001 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement. Een maatstaf voor en uiting van transparantie en betrouwbaarheid, met aandacht voor alle processen binnen de organisatie waarmee gewerkt wordt aan producten of diensten die voldoen aan de behoeften, eisen en wensen van de klant.

ISO 27001

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm toont met een set van eisen aan hoe je een doeltreffend 'Kwaliteit en Informatie Security Management Systeem' opzet, evalueert en continu verbetert. Het doel: de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van alle gegevens binnen de organisatie beschermen.

NEN 7510

NEN 7510 is een aanvulling op ISO 27001. Deze norm geeft richtlijnen en uitgangspunten voor het bepalen, instellen en handhaven van maatregelen die zorginstellingen en andere beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie moeten treffen ter beveiliging van de informatievoorziening.