NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Britse investeerder Arcus nieuwe aandeelhouder E-Fiber

Nieuws
11 mei 2018
Britse investeerder Arcus nieuwe aandeelhouder E-Fiber

Arcus Infrastructure Partners, een onafhankelijke fondsbeheerder met een aanzienlijke ervaring op het gebied van investeringen in de Europese telecominfrastructuur, kondigde vandaag de verwerving van een meerderheidsbelang in E-Fiber Exploitatie B.V. en gaat daarmee de samenwerking aan met het managementteam dat het bedrijf heeft opgericht.

De nieuwe samenwerking brengt E-Fiber in een uitstekende positie om aanzienlijk meer Nederlandse huishoudens direct aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Jack Colbourne en Jordan Cott, die namens Arcus verantwoordelijk waren voor de investering: "We zijn zeer verheugd onze investering in E-Fiber bekend te kunnen maken en kijken ernaar uit het managementteam te ondersteunen bij de verdere uitbreiding van de activiteiten van het bedrijf. We hebben er alle vertrouwen in dat E-Fiber zal uitgroeien tot een grootschalig infrastructuurplatform voor glasvezel, dat een groot aantal gemeenten in Nederland zal voorzien van ultrasnel breedbandinternet van de nieuwe generatie. De missie van E-Fiber om te voorzien in de digitale infrastructuur die voldoet aan de eisen van morgen, sluit heel goed aan op onze strategie als lange termijn investeerder."

Kapitaalinjectie

Volgens directeur Eric Vos van E-Fiber past deze nieuwe samenwerking met Arcus uitstekend binnen de bedrijfsvisie van het managementteam: "Door onze kennis op het gebied van ontwikkeling en beheer van 'Fibre to the Home'-glasvezelnetwerken (FttH) te combineren met de diepe ervaring van Arcus met investeringen in de sector, kunnen we duizenden huishoudens voorzien van snelle breedbandtoegang via glasvezel." Onderdeel van de transactie is dat er een aanzienlijk nieuwe kapitaalinjectie in het bedrijf wordt gedaan voor de financiering van korte termijn projecten, inclusief lopende initiatieven binnen verschillende gemeenten.

E-Fiber

E-Fiber is gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van glasvezelnetwerken in Nederland. Het bedrijf is op dit moment eigenaar van actieve glasvezelnetwerken waarop meer dan 100.000 huishoudens zijn aangesloten, en heeft plannen voor verdere uitbreiding in de komende jaren. E-Fiber heeft als uitgangspunt dat elk huishouden in Nederland breedbandtoegang via glasvezel zou moeten hebben. Op een recente informatiebijeenkomst verwoordde Eric Vos het als volgt: "Of u nu in een dorp, in een stad of op het platteland woont, E-Fiber kan investeren in de aanleg van een hoogwaardige infrastructuur voor glasvezel aan huis (FTTH), die aan uw toekomstige behoeften beantwoordt. En dat krijgen we voor elkaar door voortdurend te innoveren, gebruik te maken van bewezen expertise en gewoon hard te werken. Ons hoofddoel is simpel: snelle en betrouwbare breedbandtoegang voor iedereen."