NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Colt en Eurofiber lanceren strategisch partnerschap voor groeiende vraag naar connectiviteit

Nieuws
17 oktober 2023
Photo by <a href="https://unsplash.com/@johnschno?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">John Schnobrich</a> on <a href="https://unsplash.com/photos/FlPc9_VocJ4?utm_content=creditCopyText&utm_medium=referral&utm_source=unsplash">Unsplash</a>

Colt Technology Services (Colt) en Eurofiber hebben vandaag een nieuw strategisch partnerschap aangekondigd om het wereldwijde bereik van Colt lokaal uit te breiden via de infrastructuur van Eurofiber, op basis van een innovatieve Hybrid On Net-oplossing. Deze strategische samenwerking zegt alles over de gedeelde toewijding van beide bedrijven om uitzonderlijke digitale connectiviteit te bieden aan de zakelijke markt, waarbij economische en commerciële hubs naadloos verbonden worden in heel Europa.

De samenwerking tussen Colt en Eurofiber zal nieuwe grootstedelijke netwerken van Colt toevoegen in Bordeaux, Lille en Toulouse en hun bestaande netwerk verder uitbreiden in Nederland en België, waarbij bedrijven lokaal en internationaal ondersteund worden. Het partnerschap maakt ook effectief gebruik van commerciële en operationele samenwerking.

Hybrid On-Net

De Hybrid On Net-oplossing van Colt stelt zakelijke klanten in staat om de voordelen van een eigen (dedicated) glasvezelverbinding te ervaren zonder de hoge kosten en complexiteit van infrastructuur aanleggen. Deze innovatieve oplossing stelt Colt in staat zijn glasvezelnetwerk uit te breiden via de passieve dark fiber van zorgvuldig gekozen grootstedelijke leveranciers. Via het fijnmazige Eurofiber-netwerk krijgen ondernemingen op verscheidene locaties toegang tot betrouwbare, hoogwaardige en beveiligde netwerkdiensten, waardoor Colt zijn klanten nog beter van dienst kan zijn. De nieuwe samenwerking is de volgende stap is het formaliseren en uitbreiden van de bestaande band tussen Colt en Eurofiber, die in 2010 begon. Het benadrukt hun aanhoudende en wederzijdse inzet om bedrijven de hoogst haalbare digitale connectiviteit te bieden, om economische en commerciële knooppunten in heel Europa naadloos met elkaar te kunnen verbinden.

"We zijn verheugd om samen te werken met Eurofiber, een toonaangevende leverancier van digitale infrastructuur met een zeer sterke lokale aanwezigheid in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland," aldus Keri Gilder, CEO van Colt Technology Services. "Deze samenwerking sluit aan bij onze blijvende inzet om digitale transformatie mogelijk te maken en de wereld te veranderen door de kracht van connectiviteit. Onze samenwerking met Eurofiber in Frankrijk versterkt ons vermogen om uitzonderlijke verbindingen te leveren via ons intelligente Colt IQ Network, waardoor we onze zakelijke klanten de beste netwerkdiensten kunnen bieden voor de beste resultaten."

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: "We kijken uit naar de samenwerking met Colt, als blijk van onze niet aflatende toewijding aan een welvarende digitale samenleving met grenzeloze mogelijkheden. Eurofiber wordt aangejaagd door een ambitieuze groeiagenda in West-Europa en we zijn enthousiast over de vooruitzichten die deze samenwerking biedt voor onze zeer gewaardeerde klanten. Door de combinatie van het wereldwijde netwerk van Colt aangesterkt door de expertise en lokale aanwezigheid van Eurofiber, bieden we uitgebreide en dynamische digitale infrastructuuroplossingen aan ondernemingen. Onze samenwerking versterkt ons gezamenlijke vermogen om klanten te ondersteunen met de flexibiliteit die ze nodig hebben om te gedijen in de huidige digitale economie."

Digitale transformatie

Wereldwijd blijft de vraag naar bandbreedte stijgen, waarbij een groeiend aantal bedrijven afhankelijk zijn van cloud-hosted infrastructuur. Hierdoor zijn organisaties steeds meer op zoek naar een scala aan connectiviteitsoplossingen voor het zekerstellen van betrouwbare en veilige toegang tot hun gegevens en applicaties. De samenwerking tussen Colt en Eurofiber is een aanjager van hun gezamenlijke ambitie om voorop te lopen in het faciliteren van digitale transformatie. Door connectiviteitsoplossingen op maat te leveren die voldoen aan de veranderende eisen van de ondernemingen van vandaag en morgen, nemen deze partners samen een grote stap richting het netwerk van de toekomst. Hun samengaan belooft vele voordelen voor klanten, medewerkers, stakeholders en de samenleving. Ongeëvenaarde mogelijkheden worden opengesteld voor klanten om hun digitale aanwezigheid uit te breiden en een breed scala aan doelstellingen te bereiken.