NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA eerste provider met 1 Gbps over kabel

Nieuws
30 november 2018
DELTA eerste provider met 1 Gbps over kabel

Vanaf 1 december levert DELTA in heel Zeeland internet met een snelheid van 1 Gigabit per seconde over de kabel. DELTA is de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo'n hoge internetsnelheid aanbiedt over de kabel.

DELTA leverde al snelheden tot 400 Mbps. Nu biedt de provider meer dan het dubbele en gaat met 1 Gbps over kabel landelijk aan kop. DELTA kan deze hoge snelheid leveren omdat het bedrijf een jaar geleden is gestart met een grootschalige netwerkupgrade en recent afscheid nam van het analoge radio- en tv-signaal. Dit zorgt samen voor meer capaciteit en ruimte op de kabel. Met deze stap vernieuwt DELTA het beste netwerk van Zeeland en is het daarmee klaar voor de digitale toekomst.

Eerste in Nederland

"Zeeland is met een provinciedekkend gigabit-netwerk de eerste in Nederland en daar zijn we trots op. In heel Zeeland kunnen onze klanten nu kiezen voor supersnel 1000 Mbps internet", zegt Ludolf Rasterhoff, directeur Telecom. "Ons netwerk wordt tegelijkertijd nóg betrouwbaarder en stabieler. Dat is belangrijk omdat het internet een steeds grotere rol speelt in het dagelijkse leven en in bedrijfsvoering van onze klanten."

DOCSIS 3.1

Om deze hoge snelheden te leveren, voert DELTA een grote netwerkupgrade uit. Op 15.000 plaatsen door heel Zeeland wordt apparatuur vervangen. Daardoor wordt het met een nieuwe techniek (DOCSIS 3.1) mogelijk om over coax veel hogere snelheden te leveren en is het netwerk van DELTA klaar voor de toekomst.

Nieuw modem

Om de supersnelle internetverbinding in huis te halen is een nieuw modem nodig. Klanten die 1 Gbps internet bestellen krijgen dit nieuwe modem gratis in bruikleen.