NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA Fiber neemt Rekam-netwerk over en versnelt glasvezelaanleg

Nieuws
02 februari 2021
DELTA Fiber neemt Rekam-netwerk over en versnelt glasvezelaanleg

DELTA Fiber Nederland neemt de glasvezel- en coax-verbindingen over die Rekam heeft in de regio Midden-Holland. Het gaat in totaal om meer dan 50.000 aansluitingen. De overname maakt een versnelde aanleg van glasvezel in deze regio mogelijk.

Voor klanten die nu al gebruikmaken van de diensten over het netwerk van Rekam verandert niets. DELTA Fiber neemt het netwerk, de aansluitingen, het onderhoud en de medewerkers van Rekam volledig over. Klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. De producten die gebruikers afnemen blijven hetzelfde. DELTA Fiber leverde via DELTA en Caiway al diensten over het netwerk van Rekam. Alle lopende contracten met andere providers op het netwerk blijven van kracht.

'Ambitie sneller waarmaken'

"Dit is goed nieuws voor Gouda en omstreken. Telecomdiensten zijn juist nu relevanter dan ooit. Met DELTA Fiber wordt de aanleg van glasvezel in de regio in een stroomversnelling gebracht", zegt directeur Cas Disse van Rekam. "Onze ambitie is altijd geweest om Gouda en omstreken toegang te bieden tot snel internet. Ik ben blij dat de versnelde aanleg van glasvezel nu gerealiseerd kan worden door DELTA Fiber, zodat inwoners van regio Midden-Holland sneller toegang krijgen tot hoogwaardige connectiviteit."

In de komende maanden wordt bekendgemaakt waar en wanneer DELTA Fiber start met de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Bewoners worden persoonlijk geïnformeerd over de mogelijkheden in hun straat.

Met glasvezel klaar voor de toekomst

"Snel internet mogelijk maken voor zoveel mogelijk Nederlanders. Dat is waar we voor staan. We hebben al glasvezel aangelegd in Gouda in de wijken Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. Door de stap die we nu zetten, kunnen we dat doel ook in de rest van Gouda en de regio Midden-Holland realiseren", zegt directeur Marco Visser van DELTA Fiber. "Glasvezel is de beste technologie voor internetverbindingen. Door dit aan te leggen tot in huis, is iedereen klaar voor de toekomst."

Rekam was eerder via een joint venture met GlasDraad gestart met de aanleg van glasvezel in Krimpenerwaard. Deze activiteiten worden door 'Rekam GlasDraad' gecontinueerd en zijn geen onderdeel van deze overname.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelpartijen in Nederland. Zo'n 800.000 woningen en bedrijven hebben toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. De ambitie van het bedrijf is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk adressen van snelle dataverbindingen te voorzien. Voor het einde van 2021 wil DELTA Fiber in Nederland 1 miljoen huishoudens en bedrijven hebben aangesloten.