NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA start uitrol DOCSIS 3.1

Nieuws
20 november 2017
DELTA start uitrol DOCSIS 3.1

DELTA is in Ritthem (gemeente Vlissingen) gestart met de bouw van haar Next Generation Netwerk met DOCSIS 3.1, door nieuwe apparatuur te plaatsen in straatkasten. De komende jaren zal DELTA op zo'n 15.000 locaties in de wijken, dorpen en straten door heel Zeeland de nieuwe apparatuur plaatsen. Het Zeeuwse internet wordt daardoor nóg stabieler en betrouwbaarder en er ontstaat er meer ruimte in het netwerk waardoor op termijn hogere internetsnelheden (tot wel 1 Gigabit) kunnen worden aangeboden.

Ieder jaar groeit de vraag naar meer en sneller internet. Die vraag kan het netwerk van DELTA nu prima aan: met snelheden tot 400 Mbps en met de grootste capaciteit van alle internetaanbieders in Zeeland loopt DELTA ruim voorop met het modernste digitale netwerk van Zeeland. Maar DELTA gaat verder en geeft zijn netwerk de komende jaren dus een forse capaciteitsimpuls.

Werkzaamheden

Bij het plaatsen van nieuwe apparatuur zal, op één of twee dagen, één tot een aantal uren een signaalonderbreking plaatsvinden waardoor internet, de vaste telefoon, tv en radio niet beschikbaar zijn. Dit is helaas niet te voorkomen omdat er apparatuur vervangen moet worden.
Alle klanten worden ruim vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden bij hen in de buurt.

Bron: DELTA