NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

DELTA timmert in 2015 aan de digitale weg

Nieuws
10 april 2015

DELTA maakt in 2015 een grote kwaliteitsslag op het gebied van digitale diensten. Die kwaliteitsslag is nodig om met name de snelle toename van het internetgebruik en de internettoepassingen in en om het huis te kunnen faciliteren.

Het gebruik van internet stijgt ieder jaar met ongeveer 30 procent. Niet alleen wordt internet door steeds meer mensen gebruikt. Ook apparaten worden steeds vaker bediend door middel van een koppeling met internet. Op dit moment heeft een huishouden gemiddeld 4,5 apparaat dat gebruik maakt van internet. Dit aantal stijgt snel. DELTA werkt daarom aan de volgende acties. In 2015:

    • worden 40.000 modems vervangen
    • gaan de internetsnelheden fors omhoog
    • introduceert DELTA Interactieve TV met programma gemist, begin gemist enprogramma's opnemen
    • introduceert DELTA de beveiligingsdienst 'Veilig Wonen'

Modems vervangen

Om ervoor te zorgen dat klanten van DELTA beschikken over de juiste apparatuur om ook daadwerkelijk te profiteren van de snelheidsverhoging die DELTA gaat doorvoeren, worden ruim 40.000 modems vervangen. De vervanging zorgt ervoor dat elk modem de snelheidsverhoging aan kan en dat een beter en stabieler WiFi- netwerk ontstaat.

Capaciteit verhogen

Begin 2015 is DELTA gestart met het vervangen van de apparatuur in wijkkasten. Daarnaast wordt apparatuur in het (hoofd) glasvezelnetwerk geoptimaliseerd, dit om ervoor te zorgen dat de snelheden gegarandeerd blijven en vervolgens gemeten. Eind 2015 zijn deze werkzaamheden afgerond.

Internetsnelheid verhogen

DELTAIn 2015 worden alle snelheden voor alle pakketten fors verhoogd. De verhoging van de snelheden gebeurt, om het netwerk zo weinig mogelijk te belasten, gefaseerd. In april 2015 is een start gemaakt. Naar verwachting eind 2015, begin 2016 afgerond. Met de snelheidsverhoging is DELTA de enige internetleverancier die met een gegarandeerde snelheid van 400 mbps een abonnement aanbiedt.

Abonnementsprijzen: veel voor minder

DELTA biedt klanten verschillende Alles-in-1 pakketten en losse abonnementen. Om deze meer in lijn te brengen met de markt, introduceert DELTA per 1 augustus 2015 nieuwe abonnementsprijzen. Deze prijzen liggen gemiddeld vijf procent per maand hoger dan de huidige abonnementskosten. Klanten worden hierover door DELTA persoonlijk geïnformeerd.

Interactieve TV en Veilig wonen

Dit voorjaar introduceert DELTA 'Veilig Wonen'. Deze beveiligingsdienst vormt de basis voor uitbreidingen op het gebied van domotica. DELTA werkt voor de beveiligingsdienst samen met Securitas. Klanten kunnen bij DELTA terecht voor verschillende varianten van beveiliging, al dan niet in combinatie met verschillende accessoires. Dit najaar kunnen internet en televisie klanten van DELTA gebruik gaan maken van interactieve TV via de cloud. Anders dan bij de meeste andere leveranciers worden tv programma opgenomen op een centrale opslag bij DELTA. Dit maakt het voor de klant mogelijk programma's terug of verder te kijken vanaf de televisie, smartphone, tablet op laptop/pc. Daarnaast kunnen klanten ook gemiste programma's terug kijken en reeds gestarte programma's vanaf het begin bekijken.