NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

E-Fiber bereikt mijlpaal van 100.000 homes passed

Nieuws
01 oktober 2020
E-Fiber bereikt mijlpaal van 100.000 homes passed

E-Fiber maakt vandaag bekend dat het bedrijf honderdduizend adressen door heel Nederland heeft aangesloten op glasvezel. Het gaat om 'homes passed' cijfers, dus het aantal adressen waar de glasvezelkabel reeds naar de meterkast is gebracht of waar deze nog voor de deur ligt. E-Fiber heeft daarnaast nog een projectenportefeuille met werk in uitvoering voor nog eens honderdduizend adressen.

Het bedrijf is hard op weg om haar ambities waar te maken om een stevige nummer drie van de Nederlandse markt te zijn op het gebied van glasvezelaanleg. In 2020 worden naar alle waarschijnlijkheid vijftigduizend adressen door E-Fiber op het netwerk aangesloten. De intentie is om dit tempo nog verder op te voeren. 

Ambitie voor verdere groei

E-Fiber heeft de ambitie om verder te groeien en voert daartoe doorlopend gesprekken met diverse gemeenten die geïnteresseerd zijn in de aanleg van glasvezel voor de gehele gemeente. Verdere gebiedsuitbreiding staat dan ook al op de planning. Steeds meer gemeenten weten E-Fiber te vinden door haar unieke aanpak en missie. E-Fiber sluit namelijk niet alleen de kernen van gemeenten aan, maar voorziet ook de buitengebieden, kleine dorpen en bedrijventerreinen van glasvezel.