NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

E-Fiber legt glasvezel aan in gemeente Montfoort

Nieuws
16 januari 2019
E-Fiber legt glasvezel aan in gemeente Montfoort

De inwoners van de gemeente Montfoort kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Alle huishoudens en bedrijven die een abonnement hebben afgesloten krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting.  De graafwerkzaamheden starten naar verwachting eind tweede kwartaal van dit jaar.

Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet blijkt er zeker. E-Fiber heeft daarom met de gemeente, ondernemers en betrokken ambassadeurs naar een passende oplossing gezocht en gevonden: alle huishoudens en bedrijven in Montfoort en Linschoten die een abonnement hebben afgesloten krijgen een aansluiting, bij de overige adressen worden de kabels doorgetrokken tot aan de gevel of, indien de bewoner daar geen toestemming toe geeft, tot in de straat. Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven uit Montfoort en Linschoten nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd).

Onmisbaar

Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze regeling: "Ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden zodat mensen toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans."

Ook Ivo ten Hagen, wethouder van de gemeente Montfoort, is blij met deze stap richting een toekomstbestendig netwerk: "Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Supersnel en betrouwbaar internet is nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber glasvezel in Montfoort aanlegt."

Providers

E-Fiber is deze maand begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Montfoort en Linschoten. De graafwerkzaamheden starten naar verwachting eind tweede kwartaal van dit jaar. Nadere informatie over de planning volgt. De inwoners krijgen tijdens de zogenaamde schouwfase nog de mogelijkheid om kosteloos over te stappen op glasvezel via een van de beschikbare providers, te weten NLconnect-leden TriNed, Tweak en Glasnet en SNLR. 

Over E-Fiber

NLconnect-lid E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. In verschillende gebieden zoals Landerd, Koggenland, Bernheze, Zeevang en Boekel legt E-Fiber met succes glasvezelnetwerken aan. E-Fiber heeft de ambitie om de aankomende 3 tot 5 jaar minimaal 500.000 adressen in Nederland te voorzien van een glasvezelaansluiting.