NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

E-Fiber rolt glasvezel uit in Geffen, Nuland, Vinkel en Kruisstraat

Nieuws
02 oktober 2018
E-Fiber rolt glasvezel uit in Geffen, Nuland, Vinkel en Kruisstraat

Alle inwoners en bedrijven in Geffen, Nuland, Vinkel en de Kruisstraat krijgen glasvezel. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente Oss, de gemeente 's-Hertogenbosch, de vele ambassadeurs, alle providers en E-Fiber. De werkzaamheden zullen ongeveer 1 jaar in beslag nemen.

Eric Vos van E-Fiber: "Wij garanderen voor iedere gebruiker van ons netwerk een snelle, betrouwbare en stabiele internetverbinding voor nu en in de toekomst. En wat ons betreft gaan we verder met de vraagbundeling en uitrol in de rest van Oss en 's-Hertogenbosch." Het netwerk zal worden aangelegd door Spitters, welk bedrijf daartoe op 2 oktober met E-Fiber een aannemingsovereenkomst ondertekende.

Aanleg en providers

De voorbereidingen voor de aanleg zijn al gestart, zodat er in december van dit jaar echt begonnen kan worden. E-Fiber en de providers TriNed , SNLR en Tweak bieden de inwoners tijdens de aanlegperiode de mogelijkheid om over te stappen zonder activeringskosten.

Toekomstbestendig

Frank den Brok, wethouder gemeente Oss, is blij met deze volgende stap richting een toekomstbestendig netwerk: "Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Snel en betrouwbaar internet is daarom nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber glasvezel in Geffen wil aanleggen." Wethouder Mike van der Geld, wethouder gemeente 's-Hertogenbosch, is blij dat nog dit jaar daadwerkelijk met de aanleg van het glasvezel gestart wordt. In het bijzonder voor de bewoners en bedrijven in dit deel van onze stad zodat zij kunnen kiezen straks voor een toekomstbestendig netwerk.