NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Eurofiber en Nokia kondigen partnerschap Mobile Private Networks aan

Nieuws
26 februari 2024
Eurofiber en Nokia kondigen partnerschap Mobile Private Networks aan

Tijdens het Mobile World Congres 2024 in Barcelona, hebben Eurofiber en Nokia de samenwerking bekend gemaakt voor het leveren van Mobile Private Network (MPN) diensten. Hiermee breidt Eurofiber zijn digitale open infrastructuur - via het eigen vaste glasvezelnetwerk - uit met privaat mobiele diensten.

Mobile Private Network werkt via een private-verbinding door gebruik te maken van het bestaande glasvezelnetwerk, waardoor er op de klantlocatie geen complexe IT-integratie meer nodig is. Met MPN gebeurt het juist in het Eurofiber-netwerk en wordt het effectief ondersteund door Nokia Modular Private Wireless (MPW) en radiotoegang. Dankzij deze nieuwe dienst kunnen bedrijven en instellingen nog efficiënter werken.

Mobile Private Network

MPN – ook wel 'Private 5G' genoemd – biedt een ultra-secure netwerk met een eigen afgeschermde frequentie. Deze storingsvrije draadloze dienst is de ideale ondersteuning van de dagelijkse business. Deze ontwikkeling wordt steeds belangrijker in missie- en bedrijfskritische omgevingen, zoals draadloze netwerken voor grote industriële complexen en campussen. De nieuwe dienst van Eurofiber leent zich het best waar beveiliging en naadloze, betrouwbare, draadloze beschikbaarheid van de data de allerhoogste prioriteit heeft. Door deze nieuwe privaat mobiele dienst wordt het nog eenvoudiger voor klanten om nieuwe usecases op basis van applicaties te ontsluiten. Gelijk aan Eurofibers huidige vaste netwerkdiensten, waar constante beschikbaarheid vereist wordt, voldoet de nieuwe mobiele netwerkdienst ook aan de allerhoogste veiligheidseisen. De open digitale infrastructuur van Eurofiber draait op samenwerking met strategische partners. Ook met MPN zal de samenwerking met operators, resellers en/of direct met eindklanten weer centraal staan.

Stephan Litjens, VP Nokia Enterprise Campus Edge Solutions: “Robuuste Private Networks zijn van wezenlijk belang om infrastructuur te ondersteunen, zowel operationeel als zakelijk. Onze samenwerking met Eurofiber zal het aanbod van private-netwerken in de regio vergroten, voortbouwen op bestaande infrastructuur en verdere digitalisering faciliteren. We zijn verheugd om deze reis samen met Eurofiber op te pakken en kijken ernaar uit om hen te helpen bij het verder stroomlijnen van de huidige complexiteit in private 5G-systemen.”

Paul Naastepad, Managing Director Eurofiber Nederland: "Eurofiber heeft de visie om door middel van samenwerken succesvol te zijn. Ik ben dan ook heel blij met Nokia als partner, (ook) voor MPN, want hiermee bieden we een belangrijke verlenging van onze glasvezel- en cloud connectiviteit voor de zakelijke klant met bedrijfskritisch dataverkeer. MPN biedt een extra mogelijkheid om met nog meer veiligheid en flexibiliteit data te transporteren binnen het bedrijf, met naadloze connectiviteit naar daarbuiten of richting de cloud. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking!"

Binnenkort beschikbaar

Deze nieuwe privaat mobiele dienst sluit naadloos aan op de huidige oplossingen die Eurofiber momenteel biedt via het vaste glasvezelnetwerk. Hierdoor wordt het mogelijk om betrekkelijk snel te beginnen met implementatie en marktlancering. De nieuwe Mobiele Private Network dienst van Eurofiber wordt medio 2024 verwacht. Nokia en Eurofiber werken al op verschillende manieren samen waaronder de recente upgrade en uitbreiding van het glasvezelnetwerk van Eurofiber in Frankrijk en België.