NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Eurofiber en Q*Bird kondigen samenwerking aan op MWC24

Nieuws
28 februari 2024
Eurofiber en Q*Bird kondigen samenwerking aan op MWC24

Tijdens het Mobile World Congres 2024, heeft Eurofiber aangekondigd te gaan samenwerken met Q*Bird om Quantum Key Distribution (QKD) te integreren in zijn digitale open infrastructuur, via het eigen vaste glasvezelnetwerk. Eurofiber is verheugd zijn klanten ongeëvenaarde databescherming te kunnen bieden. Optimale databeveiliging wordt bereikt door diepgaand kennis van de principes van kwantummechanica. Daarmee is QKD een ideale oplossing voor omgevingen waar veiligheid van hoog belang is, zoals logistiek, financiën, overheid, gezondheidszorg en cruciale infrastructuur.

De Quantum Key Distribution (QKD) technologie van Q*Bird is gebaseerd op de onderliggende natuurwetten en biedt aantoonbare beveiliging tegen elke cyberaanval, inclusief die van toekomstige quantumcomputers. Samenwerken aan naadloze integratie van QKD in het netwerk van Eurofiber maakt het mogelijk om de beveiliging van Eurofibers eigen vaste netwerk te verbeteren en tegelijkertijd zijn klanten betere databescherming tegen opkomende cyberdreigingen. Eurofiber erkent het cruciale belang van databeveiliging in het huidige digitale landschap en zet zich in om klanten de hoogst beschikbare niveau voor databescherming te bieden.

Ingrid Romijn, CEO Q*Bird: "De ondertekening van deze overeenkomst met Eurofiber is een belangrijke mijlpaal op weg naar onze samenwerking. Samenwerken met Eurofiber zal ons QKD-product verder op de markt lanceren. Door onze geïntegreerde technologieën te combineren ontstaat er een unieke waardepropositie, waardoor Q*Bird en Eurofiber een schaalbare en betaalbare oplossing kunnen bieden om datacommunicatie te beschermen. We vinden het geweldig om met Eurofiber samen te werken en kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen om het allerbeste aan onze klanten te leveren."

Paul Naastepad, Managing Director Eurofiber Nederland: "De samenwerking met Q*Bird geeft aan hoe toegewijd we zijn aan het leveren van best-in-class oplossingen voor databeveiliging en het handhaven van onze rol als vertrouwde partner voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar betrouwbare connectiviteit en ongeëvenaarde beveiliging."