NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Eurofiber en Speer IT hernieuwen samenwerking

Nieuws
19 juli 2022
Eurofiber en Speer IT hernieuwen samenwerking

Na 18 jaar intensieve samenwerking en gezamenlijke internationale groei, hernieuwt Eurofiber het contract voor de inzet van Cocon voor asset management en kwaliteitsborging van haar netwerk voor de lange termijn. Eurofiber, de toonaangevende leverancier en operator van infrastructuur in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en Speer IT, leverancier van het asset management registratiesysteem Cocon, verlengen hiermee hun strategische samenwerking.

COO en executive board member Eric Kuisch: "Een goede samenwerking kenmerkt zich voor mij door een aantal zaken. Ten eerste is het mijn overtuiging dat een goede samenwerking zich kenmerkt door een win-win situatie voor beide partijen. Het tweede aspect wat ik belangrijk vind is transparantie: wees open en eerlijk tegen elkaar, met name in moeilijke tijden. En het derde aspect is dat een partnership moet bijdragen aan de strategische doelstellingen van beide organisaties. Dat houdt in dat je elkaars organisaties en strategie goed moet kennen. Ik vind Speer IT hoog scoren op deze punten en ben daarom erg blij met de verlenging van ons partnership."

Verregaande digitalisering

"De waarde van Cocon zit in de bijdrage aan die groei, bevestigt Steven Klockaerts, CIO bij Eurofiber. "Cocon is meer dan asset management alleen, het is onderdeel van onze journey naar verregaande digitalisering. Wij werken met een IT blueprint en daarin is Cocon een van de basisapplicaties. Het vormt een cruciaal element en is voor ons een kritische bedrijfsapplicatie. Ons netwerk is onze core asset en daarmee is Cocon voor ons van strategisch belang."

Asset management wordt voor ons steeds belangrijker. Ons succes is gebaseerd op premium SLA's. Als je asset management niet goed is, dan kun je de SLA's niet waarmaken en dat heeft negatieve gevolgen. Daarnaast is slecht asset management een kosten driver. Als je je assets niet op orde hebt dan kost dat onnodig tijd en geld omdat de inzichten niet kloppen. Maar ook bij acquisities speelt Cocon een rol van betekenis. Door Cocon standaard in te zetten, hebben we één basis en één inventory waarvan we altijd op aan kunnen.", voegt Kuisch daar aan toe.

Van startup naar volwassenheid

"Beide bedrijven hebben zich in dezelfde groeiperiode ontwikkeld van startup naar volwassenheid. Eurofiber begon achttien jaar geleden met 30 Cocon gebruikers en 1500 kilometer geregistreerd netwerk. Nu is dat 430 Cocon en 500 CTW gebruikers en meer dan 61.000 kilometer glasvezel. Ook de gezamenlijke internationale expansie in Europa is een aspect waar we trots op zijn. In deze verschillende stadia hebben we er altijd naar gestreefd om elkaar zo goed mogelijk te ondersteunen en te ontwikkelen. Waar we elkaar scherp hebben gehouden met wederzijds respect, en waar wij met elkaar innovatie in ons vakgebied mogelijk hebben gemaakt. Zonder dit partnership was dat niet gelukt.", licht Kees Jonker – CEO van Speer IT toe.

Over Eurofiber

Eurofiber is een snel groeiende leverancier van toonaangevende open digitale infrastructuren in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. We ondersteunen de digitale gemeenschappen in de landen waarin we actief zijn met behulp van een 61.700 km groot glasvezelnetwerk plus elf datacentra. We zijn trots op het vertrouwen dat bedrijven, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties in ons stellen. Wij leveren deze organisaties connectiviteit en cloudinfrastructuuroplossingen die zijn toegesneden op hun behoeften. Dankzij onze open infrastructuur kunnen wij volledige vrijheid garanderen in de keuze van diensten, toepassingen en providers. Ga voor meer informatie naar eurofiber.com.

Over Speer IT

Speer IT is al ruim 20 jaar de toonaangevende aanbieder van glasvezel registratie software. Als marktleider bedient Speer IT, in meerdere landen, grote internationale telecom bedrijven zoals Eurofiber, BT, KPN, Delta fiber, Deutsche Glasfaser, Fiberklaar, ODF, Unifiber en vele meer. Ons team bestaat uit ruim 50 gepassioneerde professionals die allemaal ruime ervaring hebben in de telecomwereld en hard door ontwikkelen aan het Cocon Fiber Platform. Daarnaast is Speer IT al ruim tien jaar ISO 9001 en ISO27001 gecertificeerd, de standaard voor kwaliteit management en informatiebeveiliging. Speer IT heeft niet alleen hart voor de zaak, maar juist ook voor elkaar en de wereld waarin we mogen leven. Duurzaamheid staat dan ook hoog in het vaandel. We hebben volledig inzicht in onze Carbon Footprint en zijn als Speer IT actief in diverse CO2-initiatieven.