NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-5 procent best presterende bedrijven

Nieuws
09 mei 2023
Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-5 procent best presterende bedrijven

Volgens de laatste duurzaamheidsrating van EcoVadis is Eurofiber Nederland gestegen van de status zilver- naar een goud (gouden medaille). Met deze goudenpositie bereikt Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd de top van 5% van in totaal 100.000 beoordeelde bedrijven.

Het ESG-programma van Eurofiber resulteert onder andere in een CO2-reductie van 50 procent in 2025 ten opzichte van 2021, met het gestelde doel om in 2030 100 procent klimaatneutraal te zijn. Om dit te realiseren werkt Eurofiber aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven zoals uitsluitend het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, een leasebeleid gericht op 100 procent elektrisch rijden, het reduceren van energieverbruik in de toeleveringsketen en het verhogen van circulariteit van producten. Zo zijn er ook Manifesto-afspraken gemaakt met de belangrijkste leveranciers om te komen naar CO2 neutrale aanleg- en onderhoud van het Eurofiber-netwerk en het reduceren van verpakkingsmateriaal. Ook wordt er continu gekeken naar nieuwe mogelijkheden van hergebruik van apparatuur.

Met een gouden eindwaardering van 76 van de 100 punten scoort Eurofiber hoger dan 97 procent van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven die wereldwijd actief zijn in de telecomsector. Met een behaalde score van 80 punten in de categorie: milieu en 70 punten op de categorie: duurzaam inkopen scoort Eurofiber binnen de sector telecommunicatie zelfs twee keer hoger dan de gemiddelde score.

''We zetten al een aantal jaar grote stappen met onze Environment, Social & Governance-doelstellingen en -initiatieven. Zo hebben we vorig jaar een nieuwe financiering afgesloten, die gekoppeld is aan het realiseren van ESG-doelen, denk hierbij aan het verlagen van de CO2-footprint, maar ook sociale doelen zoals het aantal vrouwen in de diverse managementlagen. Vanzelfsprekend zijn wij trots met deze onafhankelijke erkenning door EcoVadis, want hiermee behoort Eurofiber nu tot de top 5% van wereldwijd best presterende bedrijven op het gebied van ESG!'' aldus Jeroen Kanselaar, Manager ESG Eurofiber.