NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Eurofiber neemt glasvezelleverancier Brightfiber over

Nieuws
04 augustus 2020
Eurofiber neemt glasvezelleverancier Brightfiber over

Eurofiber neemt de Nederlandse glasvezelleverancier Brightfiber over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken.

Brightfiber ontwikkelt, bouwt en beheert glasvezelnetwerken op bedrijvenparken in Nederland. Sinds de oprichting in 2015 heeft Brightfiber eigen glasvezelnetwerken aangelegd op 15 bedrijventerreinen. 'We zijn de afgelopen jaren zeer succesvol geweest door bedrijvenparken te voorzien van hoogwaardige glasvezelverbindingen op basis van vraagbundeling, vertelt Directeur Brightfiber, Jim Kervezee. 'Nu is het tijd om ons netwerk onder te brengen in het internationale netwerk van Eurofiber, de grootste zakelijke glasvezelaanbieder in de Benelux. Onze klanten zullen profiteren van de schaalgrootte en de expertise van Eurofiber.

''Het bedrijfsleven bevindt zich midden in een digitale transformatie, met grote gevolgen voor de eisen die ondernemingen stellen aan de capaciteit en betrouwbaarheid van hun digitale verbindingen, vertelt Managing director Eurofiber Nederland, Paul Naastepad. Bandbreedte- en redundantie-eisen die tot voor kort vooral door grote ondernemingen en organisaties werden gesteld, worden ook in het midden- en kleinbedrijf steeds meer gemeengoed. Dit geeft Eurofiber ruimte om ook in deze segmenten uit te breiden. De acquisitie van Brightfiber past in dit plaatje.