NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Eurofiber tekent partnerovereenkomsten met vier aannemers

Nieuws
24 januari 2024
Eurofiber tekent partnerovereenkomsten met vier aannemers

Eurofiber Nederland heeft nieuwe contracten gesloten met BAM Telecom, Circet Nederland, Siers Telecom en SPIE Nederland voor de aanleg van glasvezelverbindingen. De overeenkomsten hebben een looptijd van vijf jaar.

De contracten zijn een verlenging van de samenwerking met de vier bedrijven. Naast de aanleg betreft het in het geval van BAM Telecom en SPIE Nederland ook het onderhoud en schadeherstel van het Eurofiber glasvezelnetwerk. Meile de Haan, group director Network Infra van Eurofiber: “BAM, Circet Nederland, Siers en SPIE hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan Eurofibers snelle expansie in de afgelopen jaren. Digitale infrastructuur is voor onze klanten, waaronder overheden, utilities, telecomaanbieders en grote ondernemingen, van cruciaal belang en daarom stellen wij hoge eisen aan onze ketenpartners. Ik ben dan ook verheugd dat wij met alle vier nieuwe overeenkomsten hebben afgesloten.”

De vraag naar zakelijke glasvezelverbindingen groeit nog steeds. Bedrijven en organisaties vragen behalve om nieuwe aansluitingen, ook toenemend om een tweede of zelfs derde verbinding op dezelfde locatie om zo de beschikbaarheid te allen tijde te garanderen. De Haan: “Een naadloze samenwerking met onze aannemers is een voorwaarde om onze klanten de kwaliteit te leveren die ze van Eurofiber verwachten. Daarnaast betekent dit partnerschap ook dat we samen steeds blijven kijken hoe we ons kunnen verbeteren. Innovatie is daarom belangrijk onderdeel van de nieuwe overeenkomsten, met als doel de aanleg van netwerken nog verder te stroomlijnen, waardoor we onze klanten nog sneller en kostenefficiënter kunnen aansluiten. Verder is verduurzaming van de keten als een taak die wij gezamenlijk met onze partners gaan vervullen.”

BAM Telecom over de overeenkomst:

Jeroen Wijnen, directeur BAM Telecom: ‘BAM Telecom investeert in samenwerking die leidt tot vertrouwen en een langdurig partnership met Eurofiber. Deze nieuwe overeenkomst bevestigt dat het vertrouwen wederzijds is en dat we op basis daarvan ook de komende vijf jaar gezamenlijk sterke resultaten zullen behalen. Vanuit BAM’s strategie ‘Bouwen aan een duurzame toekomst’ gaan we in 2024 in de verduurzaming van onze werkzaamheden concrete stappen zetten. Daarnaast brengen we onze dienstverlening op een hoger niveau door ons nog sterker te richten op de kwaliteit en beleving die Eurofiber en haar klanten van ons verlangen.’

Circet Nederland over de overeenkomst:

Russell Crye, CCO bij Circet Benelux, benadrukt de duurzaamheid van de langdurige samenwerking met Eurofiber, die al meer dan twee decennia voortduurt. “De recente verlenging van het contract voor vijf jaar bevestigt de kracht van ons partnership, geworteld in gedeelde waarden, met een gezamenlijke focus op kwaliteit, klanttevredenheid, leverbetrouwbaarheid en veilig werken. Eurofiber biedt ons de ruimte om actief bij te dragen aan innovatie, en gezamenlijk streven we ernaar om de komende jaren nog innovatiever te worden, met specifieke aandacht voor optimalisatie op het gebied van productiviteit en kostenefficiëntie. Dit partnership illustreert de kracht van samenwerking en onze gezamenlijke inzet voor vooruitgang in onze branche.”

Siers over de overeenkomst:

Hugo van Dam, Bedrijfsleider Siers Telecom: ‘Wij zijn er trots op dat Eurofiber voor Siers heeft gekozen. Het is een moderne en evenwichtige overeenkomst op basis van partnerschap en vertrouwen in elkaars expertise. Eurofiber loopt hierbij echt voorop in een trend. Wij zien uit naar een mooie samenwerking en veel tevreden Eurofiber klanten.’

SPIE over de overeenkomst:

Henri van Zandbeek, Business Unit Manager FttX van SPIE: “Dit 5-jarige raamcontract geeft een mooi vervolg aan het ruim 20-jarige partnerschap tussen Eurofiber en SPIE. Op basis van onze hoogwaardige kennis en de waarde die wij hechten aan kwaliteit en flexibiliteit blijven wij Eurofiber helpen haar netwerk verder uit te bouwen. Hiermee staan wij gesteld om de gewenste upgrades en migraties door te voeren, zodat het vitale Eurofiber-netwerk betrouwbaar blijft presteren en klaar is voor de toekomst. Vanuit ons Team Projecten en data-gedreven Network Operations Center staan wij 24/7 klaar om Eurofiber te voorzien van turnkey oplossingen en hen daarbij te ontzorgen op het gebied van beheer en onderhoud. Wij kijken ernaar uit om de komende jaren met elkaar te presteren en verdere groei te realiseren!”