NLconnect is de branchevereniging van de glasvezel- en breedbandindustrie

Eurofiber wint Sustainability Linked Loan of the Year Award 2022

Nieuws
22 maart 2023
Eurofiber wint Sustainability Linked Loan of the Year Award 2022

Eurofiber heeft de Sustainability Linked Loan of the Year Award van GlobalCapital ontvangen. Deze prestigieuze award is toegekend na een poll onder financiële marktpartijen.

Eurofiber ontving de award voor de EUR 1,5 miljard aan vreemd vermogen dat werd geplaatst in juni 2022. De faciliteiten en de bijbehorende rente swaps bevatten duurzaamheidsincentives in lijn met het duurzaamheidsprogramma van Eurofiber. Dit programma omvat onder meer maatregelen die zullen leiden tot een vermindering van 50% van de CO2-uitstoot in 2025, en uiteindelijk tot de doelstelling van het bedrijf om in 2030 100% klimaatbestendig te zijn. Ook zijn maatregelen opgenomen met betrekking tot genderbalans.
 
GlobalCapital is een van de toonaangevende informatiebronnen van de internationale kapitaalmarkten. Hun verslaggeving omvat dealanalyse, personeelswisselingen, branche trends en meer.

Duurzame uitrol van glasvezel 

"We zijn blij met en trots op deze award. Het is een erkenning vanuit de markt van onze strategische koers waarbij we ons duurzaamheidsprogramma integreren met de snelle uitrol van glasvezel in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland," aldus CFO Edze Tollenaar.