NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Genexis breidt uit naar Italië en het Verenigd Koninkrijk

Nieuws
15 september 2021
Genexis breidt uit naar Italië en het Verenigd Koninkrijk

Genexis gaat twee nieuwe dochterondernemingen oprichten, in Italië en het Verenigd Koninkrijk. Samen met Duitsland behoren deze landen tot de snelst groeiende FttH-markten in Europa, met ook het grootste groeipotentieel. Met inbegrip van de nieuwe bedrijven heeft de Genexis Group nu vestigingen in negen landen in heel Europa.

Samen moeten in de drie markten nog bijna 75 miljoen huizen op glasvezel worden aangesloten, zo blijkt uit een recente studie gepubliceerd door de FTTH Council Europe en IDATE. De oprichting van de twee nieuwe dochterondernemingen plaatst Genexis – dat ook in Duitsland een sterke positie heeft - in de toppositie voor groei in de Europese FttH- markt, zegt Hans Englesson, CCO van Genexis.

Groeiplannen

"De nieuwe vestigingen versnellen onze groeiplannen, waarbij we ernaar streven de leidende leverancier te worden voor de beste breedband-ervaring in woningen met glasvezel", zegt Gerlas van den Hoven, CEO van Genexis. "Corona heeft ons allemaal laten zien hoe cruciaal een uitstekende breedbandverbinding en betrouwbare wifi-prestaties zijn voor ons dagelijks leven, maar ook voor de economie". De nieuwe vestigingen in Italië en het VK stellen Genexis in staat om lokale sales en ondersteuning te bieden.

Over Genexis

Genexis is de Europese marktleider in het ontwikkelen en leveren van fiber-to-the-home (FTTH) in-home apparatuur. Het bedrijf ontwikkelt en levert een breed scala aan innovatieve producten en oplossingen, zoals high- speed residential gateways, smart network en fiber termination, en cloud-based network management oplossingen. Genexis stelt zichzelf tot doel de 'Always Connected home' mogelijk te maken, waarin iedereen eenvoudig verbonden is met next-generation services zoals IoT en smart home toepassingen.


Genexis Group maakt deel uit van Inteno Group en heeft dochterondernemingen en kantoren in Zweden, Nederland, België, Denemarken, Finland, Duitsland, Italië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Genexis Group heeft haar hoofdkantoor in Stockholm, Zweden en Eindhoven, Nederland.