NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Genexis levert NTU's van gerecycled plastic aan KPN

Nieuws
28 januari 2020
Genexis levert NTU's van gerecycled plastic aan KPN

Genexis is begonnen met de levering van nieuwe - duurzame - Gigabit-glasvezelproducten aan KPN. De behuizing van de zogenaamde Network Termination Unit (NTU) van Genexis bestaat voor 98% uit gerecycled plastic.

'Bij KPN willen we - op basis van onze circulaire ambitie - het duurzame ontwerp van inhuis-apparatuur verbeteren. We zijn verheugd om met Genexis te innoveren en een nieuwe NTU te introduceren die niet alleen 25% minder plastic gebruikt dan de vorige versie, maar ook het gebruik van gerecycled plastic introduceert, aldus Jeroen Cox, Senior Manager Energie & Milieu van KPN.

Gerlas van den Hoven, CEO van Genexis. "Samen met KPN zijn we erin geslaagd grote stappen te zetten om breedband nog groener te maken." Het Genexis-product biedt Gigabit-connectiviteit via glasvezel en wordt bij de consument thuis geplaatst. In een NTU worden optische signalen omzet in elektrische signalen die nodig zijn voor de geleverde telecommunicatiediensten.

Over Genexis

Genexis is de Europese marktleider in het ontwikkelen en leveren van fiber-to-the-home (FTTH) in-home apparatuur. Het bedrijf maakt deel uit van Inteno Group AB en heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden en Eindhoven, Nederland.