NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Genexis ondertekent gedragscode energieverbruik breedbandapparatuur

Nieuws
13 februari 2023
Genexis ondertekent gedragscode energieverbruik breedbandapparatuur

Genexis heeft de ‘Code of Conduct (CoC) on Energy Consumption of Broadband Equipment’ ondertekend. Hiermee verbindt de fabrikant van breedbandapparatuur zich vrijwillig aan de richtlijnen van de Europese Commissie om energieverbruik te verminderen. Nieuw ontwikkelde producten van het bedrijf, zoals gateways en WiFi extenders en repeaters, voldoen voortaan aan de extra strenge normen rondom energieverbruik. 

Door de snel toenemende vraag naar breedband in huishoudens maakt het elektriciteitsverbruik van datatransmissie een aanzienlijk deel uit van het energieverbruik in de EU. De gedragscode heeft als doel energieverbruik van breedbandapparatuur te verminderen zonder de technologische ontwikkelingen en de geleverde diensten te schaden. Hiertoe worden in de code de basisprincipes met betrekking tot energie-efficiënte apparatuur uiteengezet. Ook vraagt de stijging van de energiekosten in Europa om oplossingen voor het besparen op de kosten van levensonderhoud.

Planeet

Genexis: “Aangezien onze producten altijd in het stopcontact zitten, is één van de belangrijke verbeteringen die we kunnen doorvoeren het beperken van hun stroomverbruik. Het principe van de gedragscode komt overeen met onze doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid en het leveren van de ultieme breedbandervaring aan eindgebruikers. Omdat we het onze verantwoordelijkheid vinden om voor de planeet te zorgen, nemen we maatregelen om het milieu te beschermen. Wij geloven dat iedereen glasvezel verdient, en iedereen verdient duurzaamheid.”

Gedragscode

De gedragscode is een vrijwillige verbintenis voor individuele bedrijven: alle partijen die betrokken zijn bij breedbandapparatuur worden uitgenodigd de code te ondertekenen. Eerder tekenden onder meer ook KPN en NLconnect-lid Huawei de code. Bekijk hier alle deelnemers aan de gedragscode.