NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

GeoStruct en GlasDraad slaan handen ineen voor registratie glasvezelnetwerken

Nieuws
08 oktober 2018
GeoStruct en GlasDraad slaan handen ineen voor registratie glasvezelnetwerken

Op woensdag 3 oktober hebben NLconnect-leden GeoStruct en GlasDraad een meerjarige overeenkomst getekend met als doel om het bouwen, beheren en exploiteren van de glasvezelnetwerken van GlasDraad tegen de beste voorwaarden mogelijk te maken.


GeoStruct levert en support het systeem waarin de assets van GlasDraad worden geregistreerd en beheerd. GlasDraad stelt het systeem in de cloud beschikbaar aan haar netwerkbouwers en aan haar beheerder en tevens NLconnect-lid VIB Netwerken.

Geografische en technische administratie

"Met de gekozen, vooralsnog unieke, opzet zijn we in staat zonder overdracht van gegevens naar allerlei andere beheersystemen de geografische informatie en de technische details van onze netwerken juist en volledig te registreren", meldt Gerrit Franken, Manager Operations van GlasDraad. GeoStruct en GlasDraad zijn met de samenwerking de uitdaging aangegaan het bouwen en beheren steeds beter, slimmer en sneller te doen. Om op het juiste moment de juiste informatie volledig ter beschikking te hebben is voor onze bouwers en beheerder van het grootste belang. "GlasDraad staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en levensvreugde. Dat bereiken lukt alleen als de mensen die het werk doen met de juiste systemen en informatie worden ondersteund. Uiteindelijk bepaalt de vakman/-vrouw die het werk uitvoert of onze klanten tevreden zijn."

Hogere netwerkkwaliteit


GlasDraad is dan ook zeer verheugd over de samenwerking met GeoStruct. Met deze samenwerking zet GlasDraad een grote stap in de gewenste richting om het aanleggen en exploiteren van glasvezelnetwerken steeds meer te optimaliseren. "We werken pro-actief samen aan de beste oplossing per aansluiting", zegt Gerrit Franken met gepaste trots. "Deze overeenkomst is een essentiële pijler onder de rol van GlasDraad om haar klantbelofte waar te maken."