NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Gigabit glasvezel in Land van Cuijk

Nieuws
14 december 2017
Gigabit glasvezel in Land van Cuijk

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis kunnen zich opmaken voor Gigabit-snelheden via het glasvezelnetwerk van E-Fiber. De aanleg van het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk staat gepland in het eerste kwartaal van 2018 en E-Fiber verwacht in het tweede kwartaal 2019 klaar te zijn. Naast enkele andere providers stapt nu ook Gigabit-provider Tweak in dit project.

Inwoners van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis konden in 2016 al kiezen voor een abonnement op glasvezel. Er werd toen door TriNed, PLINQ, Netrebel en de coöperatie LVCNET gewerkt aan een vraagbundeling, die - na tussenkomst van E-Fiber - uiteindelijk succesvol is voltooid. De vraag naar glasvezel blijkt dus zeker aanwezig. Reden genoeg voor Tweak om ook in dit project te stappen. 

Ook in buitengebied

Uniek aan de aanpak van E-Fiber is dat zij ook de buitengebieden aansluiten. Er is daarbij geen sprake van een buitengebiedstoeslag of andere extra kosten. Inwoners van de kernen betalen net zo veel als het buitengebied. In totaal zullen in het Land van Cuijk bijna 41.000 adressen worden aangesloten op glasvezel.

 

bron: Tweak