NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Gigabit via DOCSIS 3.1 beschikbaar in gehele Ziggo-footprint

Nieuws
13 december 2022
Gigabit via DOCSIS 3.1 beschikbaar in gehele Ziggo-footprint

VodafoneZiggo heeft in de afgelopen jaren stapsgewijs ruim zeven miljoen huishoudens en bedrijven aangesloten op Gigabit-snelheden. Hiervoor vervingen monteurs door het hele land 7,3 miljoen connectoren, 1,7 miljoen aansluitkabels en 441.000 versterkers in straatkasten.

DOCSIS 3.1

Het bedrijf begon de landelijke DOCSIS 3.1 operatie drie jaar geleden in Utrecht en rondde die af met een feestelijke viering in Soest. Snel en zonder overlast van graafwerk in de straat moderniseerde VodafoneZiggo haar netwerk om te kunnen voldoen aan de eisen van de komende jaren. Naast meer capaciteit en hogere up- en downloadsnelheden, is het hele netwerk nu ook nog stabieler. Alle klanten kunnen nu kiezen voor het Ziggo Internet Giga-abonnement met een downloadsnelheid van 1 Gbit/s.

Multi-Gigabit met DOCSIS 4.0

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo kondigde voor 2023 meteen een test aan met DOCSIS 4.0. Met die techniek kan het bedrijf doorgroeien naar een downloadsnelheid van 10 Gbps en een uploadsnelheid van meer dan 1 Gbps. Hoencamp: "De afgelopen jaren zien we dat onze klanten steeds meer data gebruiken voor communicatie en entertainment. We zijn continue online, vergaderen intensief via Teams en Zoom, streamen overal in huis films en series in HD en 4K en spelen geavanceerde online games. Onze technologie maakt dat mogelijk. Achter de schermen blijven we investeren en zorgen we dat de capaciteit en snelheid van ons netwerk meegroeit om aan die behoefte te voldoen. Eigenlijk zoals we dat al ruim twintig jaar doen."