NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

GlasDraad legt FttH aan in 'grijs gebied' van Haarlemmermeer

Nieuws
25 juli 2019
GlasDraad legt FttH aan in 'grijs gebied' van Haarlemmermeer


GlasDraad gaat glasvezel aanleggen in de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer. Het bedrijf legt zodoende voor het eerst ook FttH aan in zogenaamd 'grijs gebied', oftewel: naar panden die reeds een kabelaansluiting hebben.

In mei dit jaar startte GlasDraad Haarlemmermeer een campagne om glasvezel in de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer te realiseren. Dit volgde direct op een succesvolle campagne in het buitengebied van de gemeente. Ook in de kleine dorpen en buurtschappen bleek het enthousiasme groot, want medio juli had 42% van alle bewoners en ondernemers zich aangemeld. Dat is ruim voldoende om het glasvezelnetwerk straks ook in de kernen te gaan aanleggen.

Grijs gebied

GlasDraad Haarlemmermeer start direct met de voorbereidingen voor de aanleg. Het bedrijf legt zodoende voor het eerst ook FttH aan in zogenaamd 'grijs gebied', oftewel: naar panden die reeds een kabelaansluiting hebben.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs


"Een groot deel van dit succes is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de buurtambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt," aldus de GlasDraad-campagneleiders Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen. "Wij starten direct met de voorbereidingen op de aanleg van het glasvezelnetwerk. Na de zomervakantie zullen de eerste werkzaamheden worden opgestart, zodat vanaf het eerste kwartaal van 2020 de eerste aansluitingen gerealiseerd kunnen gaan worden. Medio 2020 kunnen alle aangemelde adressen gebruikmaken van de supersnelle internetdiensten."