NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glaspoort start verglazing Terschelling

Nieuws
20 november 2022
Glaspoort start verglazing Terschelling

Op maandag 14 november zetten Jeltje Hoekstra, wethouder van gemeente Terschelling en Jan-Willem Scheerder, CEO Glaspoort samen met Frank van Doorn, projectleider Allinq, een eerste schop in de grond. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Terschelling is hiermee definitief van start. Glaspoort verwacht dat zomer 2023 de werkzaamheden zijn afgerond. 

Wethouder Jeltje Hoekstra- over de komst van glasvezel

Jeltje Hoekstra: “Glasvezel biedt ons eiland veel kansen: voor onze inwoners, voor het onderwijs, voor toeristen en voor onze ondernemers. Bepaalde activiteiten die heel veel bandbreedte nodig hebben kunnen nu op het eiland gebeuren. Dat hoeft niet langer ergens anders. Snel internet is daarom misschien voor een eiland wel belangrijker dan voor gemeentes aan de wal. Het brengt de vaste wal bijna letterlijk dichterbij.” 

Samenwerking om Terschelling snel te voorzien van glasvezel 

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van Terschelling van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. Jan-Willem: “Inmiddels zijn we achter de schermen al een jaar bezig om glasvezel op Terschelling te kunnen realiseren. Vandaag geven we het startsein voor de werkzaamheden. De aanleg is een mooie uitdaging. We zijn blij met deze snelle start. We werken hard door om het graafwerk af te hebben voordat het zomerseizoen weer losbarst. Dat kan mede dankzij de goede samenwerking met de gemeente, maar ook met Terschellinger Ondernemersvereniging, Staatsbosbeheer en aannemer Allinq. Goed om te zien dat alle partijen steeds hun beste beentje voorzetten.” 

Oplevering in 2023

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Allinq, waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners en ondernemers zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. Binnenkort start de aannemer met het schouwen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in de woning of het bedrijfspand wordt bepaald. De eerste graafwerkzaamheden zijn gestart. Totaal kunnen er meer dan 4.000 adressen op dit netwerk worden aangesloten en worden in het nieuwe jaar de eerste huisaansluitingen geplaatst.