NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glaspoort viert 200.000 glasvezelaansluitingen

Nieuws
05 oktober 2022
Glaspoort viert 200.000 glasvezelaansluitingen

Deze week is door Glaspoort de 200.000ste glasvezelaansluiting aangelegd. Afgelopen maart behaalde Glaspoort de eerste mijlpaal van 100.000 aansluitingen, met de vermelding van Telecompaper dat Glaspoort als snelste de eerste 100K 'homes passed' heeft gerealiseerd in de vaderlandse FTTH-geschiedenis. In totaal staat de teller nu op 206.238 aansluitingen.

Glaspoort is opgericht met als doel een substantiële bijdrage te leveren aan het versnellen van de digitalisering in Nederland. De komende jaren worden circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van supersnel glasvezelinternet. Inmiddels is Glaspoort in meerdere provincies gestart met de glasvezelaanleg, waaronder in Friesland, Noord-Holland, Groningen en Noord-Brabant. Glaspoort en partners timmeren hard aan de weg om woonplaatsen zoals Balk, Zandvoort en Sint Pancras aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Ook bedrijventerreinen zoals Havengebied Ijmuiden en Plaspoelpolder in Rijswijk worden voorzien van glasvezel, moet als doel de lokale ondernemers een beter ondernemersklimaat te bieden.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.